„Ние смятаме, че исканията на полицаите са напълно обосновани. Въпрос

...
„Ние смятаме, че исканията на полицаите са напълно обосновани. Въпрос
Коментари Харесай

Вигенин: Исканията на полицаите са обосновани, нека Борисов поеме лично отговорността

„ Ние считаме, че настояванията на служителите на реда са изцяло обосновани. Въпрос на цели е, когато приказваме, че има остатъци от 2,3 милиарда лева Трябва да се направи повече в тази сфера. Нека Борисов да поеме персонално отговорността. Ако се възнамерява един съответен бюджет, може да стане ". Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Кристиан Вигенин, народен представител от Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната комисия по европейските въпроси и надзор на европейските фондове.

Вигенин разяснява и опциите на България за Председателството в Европейски Съюз като сподели следното:

„ Трябва да бъдем реалисти, нямаме учредения да считаме, че България няма да бъде сполучлив ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Започват да се избистрят и целите. В средата на юли ще бъде подготвен първият план на националната стратегия. Те се базират на тези на трите страни, които вземат участие. Не бива да се успокояваме, тъй като времето тече. В петък ще обсъдим в Народното събрание кои са задачите, които си слагаме ".

По проблема с шефа на НДК той съобщи, че е необичайно е да се случват по този начин нещата и изпитва известни терзания, тъй като ремонтът е основен за европредседателството. Относно цели на страната ни Вигенин съобщи, че Българска социалистическа партия упорства Западните Балкани да бъдат основен приоритет.

В сряда се чака дефинитивно да бъде утвърдено в Народното събрание нарастването на минималните пенсии до 180 лв. от 1 юли и до 200 лв. от 1 октомври.

„ В нашите задължения нямаше неща, които са неизпълними. Справедливата мярка е преизчисляване на пенсиите, а това, което вършим в този момент, е замазване. В Народното събрание се слага една ненормална конюнктура. Нашите законопроекти не се преглеждат, стигат до комисиите и те отлежават. Обидно е по този метод да се отнасят към най-голямата опозиционна мощ ", добави социалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР