Ние смятаме, че именно тази агресивна реклама, на която сме

...
Ние смятаме, че именно тази агресивна реклама, на която сме
Коментари Харесай

Християн Митев: Агресивната реклама на хазартни игри води до изкривяване на съзнанието на хората


Ние считаме, че точно тази нападателна реклама, на която сме очевидци сега, води до деформиране на съзнанието на всички наши съграждани, че точно това е методът да решат своите финансови и персонални проблеми с присъединяване в сходни игри. Това означи в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " Християн Митев, народен представител от " Обединени патриоти ":

" Същността на законопроекта се състои в следното: не разрешава се рекламирането на извоюваните облаги и на участниците, които са спечелили такива хазартни игри. Също по този начин се не разрешава и непряката реклама на хазартни игри през по този начин наречената " скрита реклама ", т.е. когато се популяризират други артикули и услуги да се показва логото или наименованието на съответната хазартна игра. Законопроектът планува също по този начин продажбата на лотарийни талони да се прави само в профилирани за това обекти, а не във всеки един търговски обект, както е сега. Отпада и изключението, което съществува в Закона за радиото и малкия екран във връзка с рекламата на лотарийни и хазартни игри ".

Докато приготвяхме законопроекта, се оказа, че в много страни като Франция, Гърция, Дания има експлицитни надписи, когато има сходни реклами, които гласят, че тези артикули не спомагат за решаването на финансовите проблеми на тези, които играят, както и че водят до пристрастяване, добави още Митев:

" Ако в пленарна зала този законопроект по една или друга причина не бъде подсилен на първо гласоподаване, ние ще търсим други хрумвания и форми за изменение и допълнение, тъй че даже и да не бъдат признати тези съществени рестрикции на рекламирането на
хазарт, то най-малко да можем да се доближим до някои от по-меките режими, съществуващи в другите страни. На първо време считаме да се борим за приемането на тези промени. Това въпреки всичко не е най-рестриктивният режим. В страни като Германия, Литва, Латвия рекламата е напълно неразрешена ".

Цялото изявление с Християн Митев можете да чуете от звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР