Ние сме зрители на процеса по избор на кабинет, това,

...
Ние сме зрители на процеса по избор на кабинет, това,
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепи правителство, в което влязат служебни министри |

Ние сме фенове на процеса по желание на кабинет, това, което виждаме, ни отдалечава от съставянето на държавно управление. Защото политическата отпадналост на договарящите се крие зад мантри „ Далеч Движение за права и свободи ”. 

Движение за права и свободи не е участник в преговорния развой. Получихме една куртоазна покана от Има Такъв Народ, срещата продължи 30-40 минути.

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по Нова тв. По думите му партията е била поканена на една единствена среща, на която от „ ИТН ” са декларирали, че диалозите с Движение за права и свободи се водят в духа на парламентаризма. 

„ На нас ни беше казано, че не желаят поддръжка от Движение за права и свободи, въпреки да ни срещнаха с целите си. Ние казахме – щом не желаете поддръжка – няма да я получите. Казахме, че главния ни проиротет е възобновяване на парламентаризма и държавността, добави Цонев. 

Нашето решение е да изчакаме края на договарянията и да забележим състава на държавното управление. Ако би трябвало да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го създали. Огромно значение има обаче и персоналния състав, съобщи Цонев. Не желаеме да виждаме дългата ръка на Иво Прокопиев в идващия кабинет, добави той. Според него Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков не са положителни министри. 

Бойко Рашков през паравана на битка против купения избор извърши ужасни полицейски репресии измежду цели партийни структури. Ще желаеме да се сътвори комисия в Народното събрание, която да проверява всеки от тези случаи, сподели още Йордан Цонев. Той даде за образец Сърница, " където няма нито един платен глас, беше викан два пъти в полицията, претърсваха се домове на партийни деятели ". 

Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление, в което вземат участие служебни министри, безапелационен бе той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР