Ние сме зависими от своите мисли. Не можем да променим

...
Ние сме зависими от своите мисли. Не можем да променим
Коментари Харесай

Тези 12 негативни мисли, които ни дърпат назад

Ние сме подвластни от своите мисли. Не можем да променим нищо, в случай че не можем да променим метода си на мислене. Мислите ни през днешния ден основават живота ни на следващия ден. По-долу блогърът Марк изброява пред marcandangel.com. 12 разрушителни мисли, от които би трябвало да се освободим

“Моето минало предопределя бъдещето ми.” – не би трябвало да гледате на провалените си опити в предишното и грешките, които сте позволили като индикация за вашия предстоящ капацитет, а като на част от процеса по израстване. Не е наложително всичко да завършва с хепиенд, с цел да бъде най-ценния опит в живота ви. Когато стане доста мъчно, поемете си надълбоко въздух. Знайте, че множеството велики неща се случват, когато минимум ги очаквате. Продължавайте да работите върху себе си и това сигурно ще ви се отплати. Да загубиш е краткотрайно положение, да се откажеш е това, което го прави непрекъснато.

“Интересува ме какво мислят хората за мен.” – Игнорирайте невъзпитаните хора, които приказват за вас зад тила ви. Това е тъкмо мястото, където би трябвало да бъдат – зад тила ви. Да бъдеш мощен не значи, че постоянно би трябвало да печелиш борбите. Истинската мощ се крие в това да бъдеш задоволително умен, да не обръщаш внимание на незначителните неща и да го правиш с високо вдигната глава.

“Някой ден ще върша това, което ме кара да се усещам благополучен.” – Понякога, в опитите ни да създадем всички останали щастливи ни прави нещастни. Помнете, през днешния ден сте допустимо най-стари от това, което сте били досега и допустимо най-млади от това, което в миналото ще бъдете. Малко е плашещо, само че е истина. Ако изобщо има съвършен миг да следваш полезностите си и да преследваш фантазиите си, този миг е в този момент

Не мога,” “Твърде късно е,” “Не съм задоволително добър,” и така нататък – Ние в никакъв случай не знаем къде ще се озовем в края на нашето пътешестване. Все отново знаем къде сме днес; и от тук можем да използваме вярата и любовта, с цел да определим пътя си напред. Нашето отношение към живота опъва платната и освен дефинира финалната дестинация, а по-важното е, че дефинира и пътуването, и преживяванията по пътя.

“Има толкоз доста неща, които може да се объркат.” – Спрете да се страхувате от това, което може да се обърка, а започнете да мислите за чудесните неща, които ви предстоят. Даже по-добре е да мислите за всичко, което даже сега е както би трябвало. Бъдете признателни за нощите, които са се трансформирали в утрини, приятелите, които са станали семейство, предишните фантазии и задачите, които са се трансформирали в действителност. Използвайте тези положителни гледни точки, с цел да се заредите за един по-позитивен и прелестен утринен ден.

“Никога няма да ти простя!” – Нужно е мощно сърце, с цел да обичаме, само че е нужно даже още по-силно сърце, с цел да продължим да обичаме откакто сме били засегнати. Ако някой ви нарани, съобщи, разбие сърцето ви, простете му, по тази причина че са ви помогнали да се научите да имате доверие и да сте деликатни, когато отваряте сърцето си. Сега сте по-силни и по-добре готови да откриете любовта, която в действителност заслужавате.

“Не ги одобрявам, тъй като са счупени.” – Докато растеш, ще осъзнаеш, че си бил блажен с две велики ръце – едната, с цел да помагаш на себе си, а другата да помагаш на останалите. Бъди този, който основава и отглежда с схващане и прощаващо сърце. Бъди, този който търси най-хубавото у хората и ги оставя малко по-силни, в сравнение с ги е срещнал. Внимавай по какъв начин съдиш хората – не можеш да оцениш един човек и цялото му битие единствено за един момент.

“Аз съм прекомерно трагичен, с цел да направя някой различен благополучен.” – Щастието е бумеранг. Ако усетиш, че се чувстваш трагичен да направиш нещо малко, което прави някой различен благополучен е несъмнено, че усмивката, която си провокирал ще се върне назад към теб. В подобен миг е мъчно да останеш трагичен.

“Не мога да се доверя на никого.” – Често държим сърцата си затворени, не тъй като нямаме доверие на хората и се опасяваме, че ще ни изоставят, разочароват, спрат да ни обичат, а тъй като нямаме доверие на себе си, че ще се оправим, че ще преодолеем болката от това че сме били изоставени, разочаровани, разлюбени. Иронията е, че единствено в случай че минем през тези загуби и разочарования можем да осъзнаем същинската мощ. Не забравяй, че ние също като едно малко семенце, с цел да пораснем би трябвало да бъдем хвърлени в калта, покрити в мрак, заливани и принудени да се борим, с цел да можем постепенно да стигнем светлината.

“Всички други го вършат, тъй че би трябвало да е вярно.” – Живей си живота. Никога не крий кой си в реалност. Единственото срамно нещо е да се срамуваш. Бори се за това, в което вярваш. Поставяй под въпрос това, което другите хора ти споделят, когато не чувстваш, че е вярно. Ако следваш тълпата няма да стигнеш по-далече от тълпата. Но в случай че вървиш самичък, следваш вътрешното си възприятие и създаваш собствен личен път, евентуално ще се озовеш тук-там, на които никой различен не е бил преди.

“Не може да бъде по-добре.” / “Не може да бъде по-зле.” – И това ще отмине. Когато ти е мъчно в живота, помни, че не постоянно ще бъде по този начин. Така че приемай дните ден за ден. И даже, когато животът е превъзходен, няма постоянно да бъде по този начин. Така че оценявай и се наслаждавай на всеки популярен миг.

Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР