Ние сме в състояние на война от лятото на миналата

...
Ние сме в състояние на война от лятото на миналата
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна: Русия има имперски амбиции, но се надявам разумът да надделее

Ние сме в положение на война от лятото на предходната година. Даже, действително, от 2014 година Това сподели посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Пред Нова тв той уточни, че Украйна е подготвена да отговори на Русия, само че до последно ще разчита на дипломацията, с цел да предотврати война.

„ Надявам се разсъдъкът да надделее”, сподели посланикът. Според него има " имперски упоритости " от Русия. Самият Путин пък се е насочил към Украйна поради рейтинг, заличаване на опозицията и неспособност да вкара ред в личния си дом.

" Русия ни спираше газа нееднократно, това е тяхната тактика и тактичност във връзка с Украйна и цяла Европа. Шантажира и употребява енергоносителите като оръжие ", сподели той. И уточни, че в случай че се наложи, ще се търсят други разновидности за доставка на газ – да вземем за пример от Азербайджан.

„ Имаме 64 % жители, които желаят да влезем в НАТО. В това виждат гаранция на непоклатимост и отбрана от Русия. Това е нужда, тъй като НАТО пази правилата на демокрацията. Русия в никакъв случай няма да се съгласи да станем член на НАТО. Членството е записано в украинската конституция ", сподели още посланикът.

„ Високата цена е нахлуване на Русия и война, в случай че не е по този начин значи би трябвало да се предадем на Русия, да вдигнем ръце и да се предадем и да им кажем желаеме да се върнем в Съветския съюз, да бъдем тоталитална страна, цената тогава ще бъде друга за нас ", уточни той.

И призна, че страната има планове да получава въоръжение от НАТО. „ Получихме несъмнено количество леки гранатомети от Англия за заличаване на танкове. На 25 януари получихме пратка и от Съединени американски щати. Процесът е в течение и се надяваме да продължи. Помощта е сериозна и на агресора ще му бъде нанесен сериозен отпор”, добави Москаленко.

По думите му, същинските другари на Украйна преглеждат страната не през призмата на съветската страна, а като самостоятелна. От България желаят да получат поддръжка за европейската интеграция за Европейски Съюз час по-скоро и по-ефективно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР