Ние сме в нормална бюджетна процедура - експертите изготвят рамката,

...
Ние сме в нормална бюджетна процедура - експертите изготвят рамката,
Коментари Харесай

Журналистът Асен Григоров: Бюджетът е бюджет на министъра на финансите, докато влезе в НС

Ние сме в естествена бюджетна процедура - специалистите изготвят рамката, минситрът на финансите дефинира политиките. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова телевизия журналистът Асен Григоров, откакто по-рано през днешния ден държавното управление утвърди плана на държавен бюджет за 2024 година

Винаги първоначално никой не утвърждава бюджета, тъй като всеки желае да вкара в него някакъв собствен интерес. В разногласията към бюджетната рамка няма безусловно нищо извънредно. Нормално е да е показал бюджета пред депутати от Комисията по бюджет и финаси, както и пред, тъй като в последна сметка те ръководят общо. Оттук нататък бюджетът влиза в Народното събрание и ще върви по общоприетата процедура, съобщи Григоров.

Според него няма няма да има обстановка, в която министърт на финасите да е застрашен, тъй като бюджетната рамка дава отговор на неговата философия от предходния парламент, с разлика на това, че в този момент има по-голям дял на обществените разноски. Според Василев в България ножицата сред най-високите и най-ниските приходи е голяма и той работи в посока това да се промени, уточни журналистът.

Бюджетът е бюджет на министъра на финансите, до момента в който влезе в Народното събрание. Оттам нататък това е бюджет на Народното събрание и той може да претърпи промени, добави той.

По думите му основаната през днешния ден краткотрайна анкетна парламентарна комисия за полицейското принуждение би трябвало да обясни напълно събитията към погрома по време на митинга против БФС.

Има прекомерно доста фактология, която не остана ясно и гласът на жертвите не се чу, с изключение на по телевизионните екрани. Включително и не е ясно дали на служителите на реда не е издадена заповед да бият, защото полицията е йерархична конструкция. Невинни хора отнесоха пердах, по тази причина би трябвало да се разбере какво, по какъв начин, за какво, акцентира Асен Григоров.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР