Ние сме това, което сме, защото целта ни бе да

...
Ние сме това, което сме, защото целта ни бе да
Коментари Харесай

Рен Жънгфей, основател на Huawei: Отдавна се готвим за момента, когато се срещнем със САЩ на върха


Ние сме това, което сме, тъй като задачата ни бе да стигнем до върха. Сега с горделивост можем да кажем каква е нашата цел: да бъдем световен водач. Искаме да сме No1 в света. В предишното не позволявахме на нашите чиновници да го споделят на глас, тъй като смятахме, че това може да докара до спорове със Съединени американски щати. Това споделя създателят на Huawei Рен Жънгфей в диалог с представители на китайски медии. Публикуваме цялото изявление на Жънгфей, предоставено ни от представители на компанията в България:

Въпрос: HiSilicon – помощната компания за чипове на Huawei, е основана през 2004 година. След толкоз многогодишни старания, вие можете да произвеждате чипове за разнообразни цели. Какъв беше първичният ви проект за чиповете? Как решихте вие или Huawei да създавате свои лични чипове?

Рен : В този развой ние пожертвахме доста – грижехме се по-малко за себе си, за нашите фамилии, ососбено за нашите родители. Ние сме това, което сме, тъй като задачата ни бе да стигнем до върха. Сега с горделивост можем да кажем каква е нашата цел: да бъдем световен водач. Искаме да сме No1 в света. В предишното не позволявахме на нашите чиновници да го споделят на глас, тъй като смятахме, че това може да докара до спорове със Съединени американски щати.

В началото на 2000 година, обмисляхме дали е допустимо за Huawei да си нахлупи една „ американска каубойска шапка “. Решихме да продадем Huawei на американска компания за 10 милиарда щ.д. Сключихме контракт и всички съответни процедури бяха завършени. Оставаше единствено утвърждение от Борда на шефовете на американската компания. Докато го чакахме, договарящият екип, в това число и аз, бяхме на плажа с флорални облекла и играехме пинг-понг.

Междувременно, въпросният Борд на шефовете беше заменен. Новият му ръководител бе в известена степен непредвидлив и отхвърли договорката за придобиване. Ако договорката се беше осъществила, щяхме да си имаме тази американска каубойска шапка и да щурмуваме света. След като договорката се провали, нашите ръководители трябваше да решат дали да пробват да продадат Huawei на някой различен. Всички по-млади ръководители единомислещо споделиха „ не “. Не можех да диспутирам с тях, по тази причина отговорих: „ Ще ни се наложи да се конфронтираме със Съединени американски щати, когато наближим върха. Трябва да сме готови “. Оттогава мислим и какво би се случило, когато се срещнем със Съединени американски щати на върха и се готвим за този миг. Въпреки това, най-после ще си стиснем ръцете, тъй като желаеме да работим дружно с тях и дружно да допринесем за богатството на цялото общество. „

По-късно публицистите засягат персоналния удар, който Рен Жънгфей понася с ареста на щерка му Мън Ванчжоу в Канада по исканена Съединени американски щати в края на 2018 – 18 години след прогнозата му за директна борба.

Рен: „ Предвиждах, че нещо сходно ще се случи, само че след две години, когато завърши делото ни със Съединени американски щати в съда. Бяхме сигурни, че те ще подхващат дейности против нас без значение от изхода му, само че не и преди него. Мислехме, че имаме към две години, с цел да се подготвим. Но карцерът на Мън Ванчжоу взриви всичко. „

......

„ Може би знаете, че ние работихме по време на последния Пролетен фестивал (голям празник в Китай, отбелязващ тяхната Нова година, когато за към две седмици кардинално никой не работи – бел. пр.), и аз посетих чиновниците ни, които работеха по време на ваканцията. Само в Китай, 5000 души обслужващ личен състав, като охранители, чистачи и служащи в столовата, оставаха да служат на нашите " бойци ". Платихме заплати няколко пъти по-високи от естествените. Платихме двойно за храната от снабдители и в допълнение за обслужването. Много от нашите чиновници даже не се прибираха у дома по време на Фестивала. За да се спести време за работа, те си направиха спонтанни кревати на пода, за обичайна следобедна сънливост. По време на майските празници доста от чиновниците ни също избраха да останат на работа. “

-------------------------------

Въпросите са заложени от представители на китайски медии по време на конференция на 21 май 2019 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР