Ние сме свидетели от серия от авантюри в областта на

...
Ние сме свидетели от серия от авантюри в областта на
Коментари Харесай

Радев срещу идеите на Василев: Земята не може да бъде пиляна заради текущи финансови нужди

Ние сме очевидци от серия от случки в региона на финансите. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Държавният глава остро крикикува желанията на финансовия министър Асен Василев за продажба на държавна земя, с цел да закърпи бюджета си, за което Епицентър.бг писа пръв.

Земята не може да бъде пиляна поради настоящи финансови потребности, категоричен е Румен Радев.

" Недопустимо е желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд. Тази земя е стратегически запас и не може да бъде пиляна поради настоящи бюджетни потребности. Нито да служи като отплата поради невъзможността да се ръководят държавните финанси. Отваря необятно опция за злоупотреби. Призовавам рационалните политици да пресекат тази случка ", сподели Румен Радев.

Ако партиите не озаптят министъра на финансите, президентът може да наложи несъгласие на бюджета.

" Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите. Аз доста яссно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира " Булгартрансгаз ", сподели още пред публицисти президентът Румен Радев.

" Само за месец сдружението натрупа 260 млн. дълг, приходи в бюджет няма, а това решение ни дискредитира пред нашите европейски сътрудници. Досега президент не е налагал несъгласие върху Закона за държавния бюджет, само че в случай че Народното събрание не озапти министъра на финансите, аз не изключват и подобен вид ", бяха точните думи на Радев.

В Бургас президентът Румен Радев благодари на всички военни екипи и доброволци, които са се присъединили да оказват помощ в усложнената конюнктура в страната. 

Държавният глава разгласи началото на 21-вото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “, която се организира под неговия патронаж и е в поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР