Ние сме страна по договора с Газпром. Това, което ние

...
Ние сме страна по договора с Газпром. Това, което ние
Коментари Харесай

Деница Златева: “Булгаргаз“ не води никакви преговори с “Газпром“

" Ние сме страна по контракта с " Газпром ". Това, което ние вършим, е да изпълняваме контракта като изпращаме ежедневни поръчки всяка вечер. Ние получаваме нулево удостоверение от " Газпром ". " Булгаргаз " не изпраща предплатени заплащания, тъй като от " Газпром " са закрили сметката, по която ние плащаме. Ако се стигне договаряния, ние ще участваме, само че нашата съществена цел е да осигурим сигурни доставки на положителни цени. " Булгаргаз " не взе участие в никакви договаряния ", разяснява изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева по тематиката за договарянията с " Газпром ".
Прочетете още
Златева съобщи, че разполагаме с два танкера с полутечен природен газ, които са съвсем на борсова цена, само че те ще стигнат единствено за този месец.

" За идващия месец се надяваме, че ще започва конекторът България-Гърция, откъдето ще влиза азерски газ. Би трябвало това да докара до положително понижение на цената, рано е да предвидим с какъв брой ", сподели още тя пред bTV.

" В сдружението публична преписка имаше от 4-ти август, когато е пуснато допитване за обезпечаване на слот. Свободни слотове за огромни размери полутечен газ няма все още. За ноември и декември ще се опитаме да се обърнем към компании, които към този момент са запазили слотове. Дружеството към този момент ще взе участие на търговете за идната година ", сподели изпълнителният шеф на газовото сдружение.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР