Ние сме следващите: в Тайван решението на Китай да наложи

...
Ние сме следващите: в Тайван решението на Китай да наложи
Коментари Харесай

След Хонконг, Тайван се опасява, че ще е следващата мишена на Пекин

" Ние сме идващите ": в Тайван решението на Китай да наложи на Хонконг драконовски закон в областта на сигурността предизвика терзания и изостри страха, че островът и неговата народна власт ще се трансфорат в идната цел на Пекин.

Комунистически Китай е решен един ден да възвърне контрола си, в случай че е належащо със мощ, върху острова, на който намират леговище китайските националисти, победени от комунистите, в края на гражданската война през 1949 година

" Този закон ме кара да ненавиждам още повече Китай. Те дадоха обещание на Хонконг 50 години без смяна, само че стягат все по-силно хватката си. Притеснявам се, че това, което се случва през днешния ден в Хонконг, на следващия ден ще стане в Тайван ", съобщи пред Франс прес Силвия Чан, 18-годишна студентка, в базата на Националния университет на Тайван.

Китай постоянно употребява метода на моркова и тоягата по отношение на Тайван, като дава обещание на острова, че ще може да се употребява от правилото " една страна, две системи ", прилаган по отношение на Хонконг след връщането му през 1997 година и който би трябвало да му подсигурява избрана автономност в продължение на 50 години.

Това предложение от дълго време се отхвърля от двете съществени политически сили в Тайван. Новият закон унищожи дребното доверие към Пекин, което бе останало в тайванците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР