„Ние сме си поставили за цел да управляваме, а не

...
„Ние сме си поставили за цел да управляваме, а не
Коментари Харесай

Костадинов изнесе приоритетите на партията си в новия парламент и реагира остро срещу Радев и Петков за Македония

„ Ние сме си сложили за цел да управляваме, а не просто да влезем в Народното събрание, в случай че искахме това можеше да стане и на предходните избори, тъй като имахме оферти за обединения “, съобщи водачът на Възраждане Костадин Костадинов.

По думите му, в случай че нещата не престават по този начин, то страната след 10 години България може да не е на картата на света, само че в случай че тяхната стратегия бъде изпълнена, то след този интервал страната ни ще е една от най-силните.

Зам.-председателят на партията Цончо Ганев разгласи, че най-важната тематика и предпочитано идващия парламент би трябвало да се заеме с стопанската система на страната. Според него все още страната ни е самостоятелна поради лв. и създаваната електрическа енергия в страната. По думите му съществена цел на „ предателите “ е да смъкват валутния ръб и да се вкара еврото, което ще има пагубни последици. „ Първото и второто държавно управление на Радев продължава политиката на ГЕРБ за въвеждане на еврото. Един от водачите на „ смяната “ и някогашни финансов министър подаде документи за въвеждане на еврото “, съобщи Ганев и разгласи, че „ Възраждане “, които са към този момент в Народното събрание ще бъдат изрично срещу. Те се оповестиха срещу и „ зелената договорка “, която държавното управление на Румен Радев е подписала.

Диан Николов, който е учредителен секретар на „ Възраждане “ обърна внимание на демографската злополука. Той разгласи, че имат тактика и стратегия, с цел да се обърне наклонността, а това което би трябвало да се направи е да бъде сложено като народен приоритет, без да е належащо да има голямо финансиране. Едно от тези неща е да се помогне на всички двойки, които имат репродуктивни проблеми, само че за тях няма задоволително финансиране. Друга идея е връщането на българите от чужбина, което ще изисква редица законодателни промени., с цел да може страната да стане привлекателна, за тези които са я напуснали. Той даде за образец 50 български фамилии, които са се върнали преди седмици от Канада. Николов добави, че различен значим приоритет е образованието, като през последната година и половина децата не получават нужното заради онлайн образованието. От партията упорстват всички деца неотложно да се върнат присъствено в учебно заведение. Той сигнализира, че сега има деца, които не получават достъп до обучение, тъй като не желаят учениците да бъдат тестване и не са позволени до просветителния развой.

„ Фондации като „ Америка за България “ и присъдружните им да бъдат отстранени, тъй като те изкривяват просветителната система, както и да бъдат пренаписани учебниците. Тези фондации са от вида, че ще създадат две дребни добрини и 10 огромни несгоди и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да бъдат отстранени “, разгласи Николов и добави, че ще упорстват да отпаднат и делегираните бюджети.

От партията на Костадинов оповестиха, че ще желаят неотложно премахване на основния прокурор, поради репресиите против тях, като имали и подготвен законопроект по тематиката. Според тях мястото на прокуратурата не е в правосъдната система. Освен това ще упорстват да има надзор на настоящите правосъдни каузи и ще дадат повече пълномощия на Инспектората към Висш съдебен съвет.

Костадинов още веднъж съобщи, че ще изиска отпадане на всички ограничения свързани с ковид, както и отпадане на „ зеления документ “, който принуждавал хората да се имунизират. „ Ние не сме срещу имунизацията, а тя би трябвало да е непринуден акт, даже и в нашата партия има хора, които са ваксинирани, само че това е тяхно персонално решение “, разгласи водачът на „ Възраждане “.

„ Видяхме в свое изказване Кирил Петков от „ Продължаваме подмяната “ нов метод към Северна Македония. Знам, че той познава добре Канада, само че надали познава Македония. Ние обаче я познаваме и имаме положителни връзки там. Ние нямаме проблем с Македония, а някой среди там имат проблем с България. Виждаме обаче последните дни както Радев, по този начин и неговото протеже Петков да приказват за това, че страната ни би трябвало да направи компромис с историята ни. Ако те създадат това, ние ще изкараме българския народ на улицата. Ако Кирил Петков и Радев са подготвени на компромис с историята ни, то ние не сме съгласни “, съобщи Костадинов и добави, че в хода на диалозите е допустимо да се признае македонския език, което ще е „ гигантска имитация “. Той още веднъж предизвести, че в случай че това се случи той вижда по какъв начин над 240 хиляди българи ще излязат по улиците на България.

Костадинов съобщи, че с цел да стартират каквито и да било диалози би трябвало да се върне нормализацията в страната и даде за образец готвенето на наложителен „ зелен “ документ и не може да приказва с хора, които желаят това.

„ Ние сме извънредно диалогични, може да не харесваме хората в тези партии, само че почитаме техните гласоподаватели. Затова и би трябвало да имаме уважението си когато седим един до различен “, разгласи още Костадинов.

От „ Възраждане “ бяха изрично, че няма да поддържат държавно управление непременно, както се е извъртял Христо Иванов в последните дни. От партията на Костадинов припомниха, че единствено преди няколко месеца водачът на Демократична България е декларирал от трибуната, че няма да даде избор на довери на държавно управление на Има Такъв Народ без да е наясно със състава му, а през вчерашния ден когато е подал оставката си е оповестил, че към този момент е взето решение парламентарната група да поддържа кабинета на Кирил Петков, без да е ясно какво са предложенията, имената и политиките.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР