Ние сме се старали да утвърждаваме духовните, християнски, семейни ценности,

...
Ние сме се старали да утвърждаваме духовните, християнски, семейни ценности,
Коментари Харесай

Митрополит Николай към д-р Емил Караиванов: Познавам ви не като властник, а като добър христолюбив управник

Ние сме се старали да утвърждаваме духовните, християнски, фамилни полезности, постоянно сме говорили за положителното в индивида. Вие сте били неразделно до нас и в сложни моменти, и в празнични. За мене е чест да бъдете за мен нравствен овчар.

Всяка ваша рекомендация е била потребна в моята работа. Не съм от хората, които стопират по средата на пътя си. Много е направено, само че не е задоволително. Затова съм показал пред жителите на нашата община своята кандидатура за нов управнически мандат.

За мен ще бъде висока чест и голяма отговорност, в случай че вие ме благословите в моя път, който ми следва. Това съобщи претендентът за кмет на община Асеновград доктор Емил Караиванов на среща с Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в митрополията в понеделник.

Всяка среща с вас ме изпълва с възприятие на неспокойствие и духовно прояснение. Вие знаете, че през последните 8 години имах достойнството и голямата отговорност да бъда кмет на община Асеновград.

В нашата община се осъществиха доста вложения, най-важното е, че показахме доста нравственост и съпричастност сред асеновградчани, призна разчувствуван доктор Караиванов.

Уважаеми доктор Караиванов, откровено съм ви признателен на желанието ви да получите благословията на Светата Българска Православна Църква.

Това приказва за вашето християнско и родолюбиво схващане, което вие сте потвърдили като кмет на Асеновград, на Българския Йерусалим. Познавам ви от дълго време, всеки път съм срещал от вас духовна разсъдителност. Има разлика сред властник и управник, тя е във вярата.

Вие сте набожен човек и аз със спокойна архиерейска съвест ви възвеличавам да съумеете. Вие показахте себе си като ревнив деец на положителното, мира, любовта. Вярвам, че всичката власт е в Бога и вие с Божията помощ ще съумеете.

Познавам ви не като управник, аз ви познавам като добър христолюбив властник, сподели пловдивският митрополит на срещата с доктор Караиванов.

Митрополитът продължи вълнуващото си слово с думите, че христолюбивият кмет гледа на индивидите, които Бог му е поверил да ръководи, като подложен да помогне на не съумелите, на слабите, на немощните, те имат потребност от помощ. И различен път съм казвал, че не е добър този властник, който подритва слабите, идва миг, в който слабите го изритват. Но освен поради това.

А поради свещения дълг да употребим тази власт в услуга на хората, само че да се внимава властта да се използва съгласно от Бога обещано предопределение. Вярвам, че вие добре съзнавате това и, дай Боже, в бъдещото си служение. С Божията помощ на добър час и блажен триумф, с тези думи приключи митрополитското благословение към доктор Караиванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР