Ние сме разтревожени от Похода на надеждата, който се организира

...
Ние сме разтревожени от Похода на надеждата, който се организира
Коментари Харесай

"Тече организация" за мигрантска атака на границата ни с Турция

Ние сме разтревожени от Похода на вярата, който се провежда от лагерите за мигранти в Турция, съобщи министър председателят Бойко Борисов на конгрес за сигурността, проведен от Министерство на вътрешните работи и фондация " Ханс Зайдел " в София. Той уточни, че България не е лесна да бъде премината, само че имало над 30 хиляди души, които се провеждат да тръгнат по Балканския път през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Австрия и Германия. Той изрази опасения, че в случай че мигрантите тръгнат с дами и деца към границите " ще стане огромен проблем ". " Такава организация тече ", добави Бойко Борисов.

Министър-председателят разяснява, че към България има спорове, които могат да провокират голямо напрежение - Косово и Крим. И уточни, че мигрантите в Турция са към този момент 4 млн. души.

" България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи, би трябвало да й се оказва помощ ", съобщи министър председателят Борисов. И добави, че би трябвало да й се оказва помощ, като по думите му няма " никакъв късмет това да завърши, става по-тежко ".

По време на форума вътрешният министър Младен Маринов разяснява, че 80 % са усвоени за подсилване на Гранична полиция от финансирането, обезпечено от Европейски Съюз. Той уточни още, че миграционната конюнктура е спокойна и предвидима, а българските управляващи управляват обстановката по границите. Маринов означи, че Европейски Съюз би трябвало да надгради европейското интегрирано ръководство на външните граници.

Директорът на " Гранична полиция " Светлан Кичиков заяви в отчет по време на форума, че на българо-турската граница са регистрирани 5311 опита за незаконно прекосяване през 2018 година, а за тази година опитите са 390. По границата с Гърция е имало към 4600 опита за незаконно прекосяване, а през 2019 година те са 305, като има стабилно повишение. На сръбската граница опитите за незаконно прекосяване през тази година били 85.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР