Ние сме пред местни избори, с което затваряме един цикъл

...
Ние сме пред местни избори, с което затваряме един цикъл
Коментари Харесай

Корнелия Нинова : Спечелването на София е част от промяната на цяла България

Ние сме пред локални избори, с което затваряме един цикъл от нашата политическа активност, който се показва в президентски, парламентарни, европейски избори и в този момент - локални. За тези години ние имаме безапелационно извоювани президентски избори, удвоихме резултата на парламентарните избори, единствената партия сме, която усили резултата си на Европейски избори и като поддръжка, и като брой европейски депутати. Ако гледаме тези процеси в наклонност, Българска социалистическа партия за тези години пораства като доверие в българското общество. И назад -нашият политически конкурент за тези години, в случай че следите резултатите по отношение на предходните избори, ще видите, че върви надолу. При това, в тези години работихме в извънредно комплицирана и сложна обстановка. Още в първия миг, в който декларирахме, че желаеме да демонтираме паралелната страна, да се борим със статуквото и задкулисието, цялото това задкулисие с цялата си финансова и медийно мощност се изправи против нас и това не спря 3 години. Беше ни извънредно мъчно, не успяхме след президентските избори да наложим победа на Българска социалистическа партия и опция на парламентарните и европейските.Тоест - не успяхме през национални избори да го създадем. Мисля, че е времето да го създадем посредством локални. Очевидно огромната смяна ще пристигна изпод. Ние я започнахме през 2016 година, в този момент би трябвало да я продължим и затвърдим на локалните избори, което е безусловно допустимо. На Европейските избори ние сме първа политическа мощ в 60 общини, в случай, че имаме 30 кмета. В 120 общини бихме били на балотаж, в случай че имаше подобен. Това демонстрира благоприятни условия на локалните избори, които са още по-значими за всички ни - имаме голям късмет този резултат да го затвърдим и увеличим.

На национално ниво си поставихме за цел удвояване на кметовете и нарастване на общинските съветни с 30 % - безусловно допустима цел.. Какво ни би трябвало с цел да го създадем - хрумвания, мощни персони, които да въплъщават тези хрумвания, както и доста работа в екип. Само ние имаме платформа и на национално ниво, и локални платформи - „ Визии " за всеки град и за всяка община. В това сме първенци, за жалост сме единствени.Никой не приказва за хрумвания за ръководство на общините.

Силните персони ще ги изберете вие за София. Мисля, че партията в тази акция демонстрира изключителна мъдрост и единение за издигане на такива претенденти, само че ние всички - и кметове, общински съветници, Народно събрание и парламентарна група, би трябвало да работим в екип.

Кампанията съответствува с най-активния политически сезон в България- приемането на бюджета и съпътстващите го закони. От парламентарната група ще имате цялостна поддръжка, за тези политики, коит, с цел да станат общински, е нужна държавна политика. Парламентарата група ще внесе закон за локално самоуправление и локална администрация с действителна децентрализация, с оставяне на част от налозите, събрани от общините там, с цел да ги употребяват техните жители. С нов здравен модел, който слага напълно нова рамка към общинското опазване на здравето, със закон за обществените предприятия - държавни, общински, което ще даде опция да се развие на място политиката, за това комуналните услуги да се извършват от общински сдружения, а не да се дават на концесия. Със закон за възрастните хора, който ще даде опция да се приказва за обществените услуги, за обществените домове за възрастни по общините и така нататък Това ще бъде наша държавна политика през цялата акция. Започнаха към този момент да внушават на хората - „ дано Народното събрание да не се употребява за политиканстване по време на акцията ". Парламентът е място за политика и за нищо друго. Ние ще го използваме във всичките му законови и политически форми, с цел да покажем една общественост, екипност и посредователна политика на Българската социалистическа партия по тези въпроси.

Спечелването на избори не може и не би трябвало да бъде наша цел. Това е средство за реализиране на същинската цел, а тя е да променим модела на ръководство на страната и в частност - модела на ръководство в София. Победата в София по всички прогнози, изследвания, настроения, е допустима и зависи от тези неща, които ви споделих - концепциите, личностите и екипната работа. Вие ще изберете претендента за кмет, който ще подкрепим, вие ще подредите листата. Личното ми мнение - човек с огромно доверие, който е почитан от Българска социалистическа партия, само че може да събере и спомагателна поддръжка отвън нас, с ясни задължения към софиянци и с нашата мощ като партия и екип, може да бъде сполучлив модел за продобиване на София и смяна на София. Личността е доста значимо нещо - само че аз бих желала бъдещият претендент да отговори на въпроси и да поеме задължения, тъй като над всеки един от нас стои политиката на Българска социалистическа партия. И те са - ще се работи ли за това - почистването да се разпорежда на общинско сдружение, ще се вкара ли гратис прилагане на превоза със зелен билет, ще има ли видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези. Ще има ли специфичен фонд за строителство на общински жилища и облекченото им обезпечаване на небогати фамилии, ще има ли стипендии за студенти и за учащи, да вземем за пример лекари, които да имат задължения за общинското опазване на здравето в София, ще се поеме ли задължението да не се усилват локалните налози и такси, и да се преразгледа договорът за концесия със Софийска вода? Единството на хрумвания, персони и екип може да се реализира единствено в случай че се обединим към платформата.

Бих сложила по този начин въпроса - в каква степен бъдещият претендент ще припознае нашата платформа, ще поеме съответни анжажименти и ще ги изпълняваме дружно. Спечелването на София може да бъде част от пътя за смяна на цяла България.Възможно е- дано да се стегнем и да го създадем.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР