„Ние сме подготвени, предвидими, консолидирани, знаем какво и как трябва

...
„Ние сме подготвени, предвидими, консолидирани, знаем какво и как трябва
Коментари Харесай

БСП ще разговаря за кабинет с всички, без ГЕРБ и ДПС

„ Ние сме готови, предвидими, консолидирани, знаем какво и по какъв начин би трябвало да се направи. През последните 5 години Българска социалистическа партия е безапелационна съпротива на модела “ГЕРБ “ и желаеме смяна. Идентифицираме проблемите и в този момент се вижда, че служебното държавно управление изкарва същите проблеми, за които приказваме от толкоз години. Социологическите изследвания демонстрират, че държанието на левицата в последните месеци е било вярно. “

Това съобщи националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ в 46-то Народно събрание Георги Гьоков в ефира на БТВ-радио.

Той дефинира 46-я парламент като доста накълцан, по думите му са минати всевъзможни граници на държание сред “партиите на митинга “. „ Ние запазихме успокоение и диалогичност, стоим добре в политическото пространство “, разяснява Гьоков.

Във връзка с Инициативния комитет за издигане на Румен Радев за втори мандат, социалистът изясни, че Изпълнителното бюро е решило трима души да бъдат представители на партията - това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. Той напомни, че формалната поддръжка за президента от левицата е пристигнала малко след изборите през април месец, когато Националният съвет на Българска социалистическа партия е взел решението за поддръжка на кандидат-президентската двойка.

„ Българска социалистическа партия изрично заявяваше в 45-то и 46-то Народно събрание и в този момент преди да се сформира 47-то още веднъж сме безапелационни, че ще приказваме с всички парламентарно показани партии, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това автоматизирано значи, че ще приказваме и с новата партия на Кирил Петков и Асен Василев. Това би трябвало да го създадем в името на България, тъй като отсреща се задава една опасност от финансова неустойчивост и банкрути, в резултат на инфлацията “, изясни социалистът.

По думите му всички позиции, отвън първото място на изборите, са загуба за Българска социалистическа партия, само че почтено показване за левицата ще значи повишение на резултатите от към този момент предходните два парламентарни избора.

Мерките, които служебното държавно управление предложи против високите цени на електрическата енергия, социалистът разяснява по този начин: „ Добра концепция е да се дават отплата по 50 лв. на мегаватчас ел. сила, изразходвана от дребните и междинни предприятия, само че за какво от идната година, за последното тримесечие какъв брой предприятия ще банкрутират? Не е задоволителна мярка това. Трябва актуализация на бюджета, това може да не наподобява рационално в очите на българите, само че би трябвало да се поучим от другите европейски страни ", уточни Георги Гьоков и даде образец с Испания и Педро Санчес, който вкарва шоков проект, налог върху производството на електрическа енергия да не се начислява до края на годината, а самият налог ще бъде понижен.

Социалистът изясни, че по този метод се реализира 30% понижение на електрическата енергия, а същия способ се ползва и в Гърция.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР