Ние сме PEUGEOT SPORT ENGINEERED: високотехнологичното подразделение на PEUGEOT. Ние искаме да

...
Ние сме PEUGEOT SPORT ENGINEERED:
високотехнологичното подразделение на
PEUGEOT. Ние искаме да
Коментари Харесай

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ПРЕНАПИСВА ПРАВИЛАТА НА ДИНАМИКАТА

Ние сме PEUGEOT SPORT ENGINEERED: високотехнологичното поделение на PEUGEOT. Ние желаеме да установим нов тип динамика, като създадем коли с електрическа мощ, която основава нови усещания и преживявания при шофиране.

Ние проправяме пътя на нова епоха с недостигани преди равнища на мощ и въртящ миг за серийните коли на PEUGEOT.

Ние не следваме никакъв предначертан път, нито утъпкан път. Водим се от нашите наследени полезности, нашата пристрастеност и нашия експертен опит.

Ние, водачи и инженери - новите пионери, трябва да се научим да учим още веднъж. Да нулираме показанията, да усъвършенстваме нови технологии, да завладеем нови територии.

PEUGEOT показва първата глава от историята на PEUGEOT SPORT ENGINEERED с високопроизводителните версии на PEUGEOT 508 седан и SW. Като съвършено комбиниране от спортен дух и технологии PEUGEOT пренаписва правилата за една актуализирана, отговорна динамика: нео-динамика. Подписът на тази нова гама под формата на 3 нокътя в цвят Kryptonite е обвързван с новата еднаквост на PEUGEOT SPORT, със светлинните подписи на серийните модели и черпи ентусиазъм от наследството на марката със задните светлини на купето PEUGEOT 504.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е безспорна технологична демонстрация и олицетворение на експертния опит на инженерите в PEUGEOT SPORT. Те са се доказали нееднократно:
в интернационалните надпревари като Световния рали шампионат, ДАКАР, Пайкс Пийк или Световния шампионат по издръжливост,
с създаването на концептуалния автомобил 208 FE през 2013 година (CO2 излъчвания 46 г/км - 0/100 за 8,2 сек) и на 308 R HYbrid през 2015 година (500 к.с. - 720 Нм - 0/100 за 4,0 сек.).

Едновременно с лансирането на тази марка, PEUGEOT афишира завръщането си в Световния шампионат по устойчивост (WEC) в топ категорията LMH (Le Mans Hypercar - Хиперавтомобил на Льо Ман) от 2022 година

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ОТ PEUGEOT SPORT
508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е най-мощният сериен автомобил, създаван до момента от PEUGEOT.
Силовият елемент може да доближи 360 к.с. и 520 Нм въртящ миг посредством прецизно съчетаване на топлинната и електрическата сила. Това съчетаване прави допустимо постигането на почти мигновени реакции. Такова равнище на динамика е невиждано за марката:
от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди
1000 м от спряло състояние за 24,5 секунди,
80 до 120 км/ч за 3 секунди,
максимална скорост от 250 км/ч (контролирана електронно).

Удоволствието от шофирането е в основата на ДНК-то на PEUGEOT, заради което инженерите на PEUGEOT SPORT са приспособили шасито на PEUGEOT 508, за да реализират баланс сред доста висок комфорт и пътно държание:
оптимизиране на променливите амортисьори с 3 режима (Comfort/Hybrid/Sport),
снижена основа на седалката, разширени следи с 24 мм начело и с 12 мм откъм гърба,
предни спирачни дискове с диаметър 380 мм и закрепени 4-бутални спирачни апарати,
20-инчови джанти, оборудвани с гуми Michelin© Pilot Sport 4S.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED може да доближи 360 к.с. благодарение на мощността на мотора с вътрешно горене, смесен с двата електрически мотора начело и откъм гърба. Трансмисията със задвижване на 4-те колела обезпечава оптимално сцепление при всевъзможни атмосферни условия.

Пет режима на шофиране са достъпни директно през селектора на режими на централната подпора:

Electric: за 100% електрическо задвижване в пълна тишина, с пробег от 42 км съгласно протокола WLTP, който дава достъп до зелените зони в градските региони и осигурява ускоряване с високи обороти чрез незабавната реакция на електрическите мотори от 0 км/ч до 140 км/ч,
Comfort: Хибриден режим с омекотено окачване за шофиране с „ висока степен на комфорт “,
Hybrid: режим, който автоматизирано избира топлинната или електрическата мощ в зависимост от събитията с цел оптимизиран разход на гориво,
Sport: оптималната мощ от 360 к.с. за върховно наслаждение! Този режим също така въздейства на кормилното ръководство, амортисьорите, настройките на педала на газта и амбиентното осветяване. Двигателят с вътрешно горене подсигурява, че батерията се зарежда за максимална мощност когато и да е.
4WD: оптималната двигателна сила при условия на ниско сцепление.

По отношение на хибридния мотор 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се възползва от експертния опит на PEUGEOT с последните лансирания на PEUGEOT 3008 HYBRID/HYBRID4 и PEUGEOT 508 HYBRID дружно с експертизата на PEUGEOT SPORT с опита им в областта на хибридизацията в състезанията. Режимите на зареждане са гъвкави и приспособени към всяка ежедневна ситуация:
за по-малко от 7 часа със стандартен домашен контакт,
за 4 часа с интензивен контакт, 16 А,
за по-малко от 2 часа със стенна зарядна станция Wall Box, 32 А.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED има същите размери на купето и багажника (над пода) както версиите с мотор с вътрешно горене, благодарение на интелигентното разпределение на електрическите двигатели и батерията.

PEUGEOT SPORT ENGINEERED сътвори нов тип чиста динамика: нео-динамика. Това е идеалният съюз на състезателен дух и технология с рекордно ниски CO2 излъчвания на километър: тази високопроизводителна версия е с одобрени в сходство с протокола WLTP CO2 емисии от 46 г/км, еквивалентът на 2,03 л/100 км разход на гориво!

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е въплъщение на ноу-хауто за пътно държание на PEUGEOT. Настройките на шасито са тънко регулирани от инженерите на PEUGEOT SPORT за още по-голямо удоволствие от шофирането. Маневрите при завиване са прецизни посредством на оптималната конфигурация на кормилното управление.

В допълнение към задвижването на 4-те колела и за най-високо равнище на безопасност, 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED съдържа всички системи в помощ на лидера, налични в гамата PEUGEOT 508: система за нощно виждане Night Vision, адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go, система за предизвестие при неволно секване на маркировката, автоматично спешно прекъсване и други

PEUGEOT i-Cockpit® се демонстрира тук с компактен волан, съдържащ три нокътя в цвят Kryptonite, отличителни детайли на марката PEUGEOT SPORT ENGINEERED и 100% цифров екран на равнището на очите. Графичните анимации на PEUGEOT i-Cockpit® и централният 10-инчов HD екран са възприели подписа на марката за още по-ексклузивно чувство.

Тапицерията на седалките „ comfort-fit “ също има характерен тип с композиция от кожа, 3D мрежа и Alcantara©. Купето е декорирано с двойни шевове в цвят Tramontane Grey и Kryptonite. Hi-Fi аудиосистемата FOCAL® участва като стандартно съоръжение.
Аеродинамичният дизайн на каросерията е подчертан от присъщите черти на тази версия:
отпред: аеродинамична решетка, предна броня, отвори за изстудяване и монограм Kryptonite,
отстрани: три фолиа със специфични декоративни детайли, още веднъж трите нокътя върху четвърт панела над задното колело на седана и върху предния калник на SW,
отзад: електролитно обработени черни ауспуси, централен дифузьор в блестящ черен цвят,
20-инчови джанти, оборудвани с гуми MICHELIN© Pilot Sport 4S, предни спирачни апарати PEUGEOT SPORT в цвят Kryptonite.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се предлага с три цвята на каросерията: специфичен Selenium grey, Perla Nera black, Pearl white. Всички монограми на 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED са черни, с цел да подчертаят присъщия спортсменски темперамент на PEUGEOT 508.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се създава в Мюлуз, Франция.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР