“Ние сме перманентно в криза и най-добрата мярка срещу това

...
“Ние сме перманентно в криза и най-добрата мярка срещу това
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Духът на инфлацията е изпуснат от бутилката frognews.bg

“Ние сме непрестанно в рецесия и най-хубавата мярка против това е да има постоянно държавно управление, което да взима някакви ограничения ”, съобщи Кадиев в ефира на NOVA. 

 

Според него ограниченията, които взима Народното събрание, не са анти-инфлационни, а в противен случай - те подхранват инфлацията. 

 

“Духът на инфлацията е изтърван от бутилката. За да се върне би трябвало да произвеждаме повече артикули, а родният бизнес даже с тези 200 лева цена на тока след отплата е неконкурентоспособен, тъй като потегли от 112 лева Дори в този момент в Испания и Португалия е 120-130лв.

 

Да не се подвигат цени мощно също е добре. Чрез тегленото на външен дълг усилваме парите в стопанската система, а световно има дефицит на горива и храни, поради неналичието на торове, по тази причина и цените са високи ”, разяснява Илиев.

 

“Парламентът одобри едно нездравословно решение да усили обезщетенията за бизнеса, като към този момент компенсира не над 250 лева за мгвт/ч, а над 200 лева за мгвт/ч. Тези спомагателни обезщетения костват 900 млн. лева на година ”, уточни Кадиев.

 

“Най-много обезщетения получават тези, които нямат потребност от тях, като “Лукойл Нефтохим ”. Те получават помощ от 22 млн. лева на година ”, добави той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР