Ние сме във вагона на метрото: Станция „Опълченска” . Вагонът

...
Ние сме във вагона на метрото: Станция „Опълченска” . Вагонът
Коментари Харесай

Защо цяла София кашля?

Ние сме във вагона на метрото: Станция „ Опълченска”. Вагонът е цялостен. Мъж на междинна възраст още с качването почва да кашля.

Хваща се за ръкохватката и към този момент си кашля непрестанно. Но, о, смут! Това от устата му с опрощение наречено „ Хр –ка”, излетява и право върху дрехата на дамата, седнала с багажа си изпод.

Тя, побесняла, скача и почва да се кара на индивида за какво не си стои у дома като е болен. Някой й подава хартиена кърпичка. Жената е възмутена от дъното на душата си. Е, че по какъв начин не!!! Изплю й се право на дрехата.

Мъжът сумти нещо, не че се извинява, ами стартира с ръкава на суичъра си да й чисти дрехата. Жената още по възмутена тича да слезе, тъй като това не се търпи.

Хората разясняват:
„ Японците като вървят из София, туристите вървят с маски на устата. Да не заразяват другите, в случай че кашлят”
„ Ами по кое време българин ще си тури маска, има ги по аптеките, но не му се дават пари за такива капризи.”
„ Е, е, по този начин като влязат двама във вагона стигат. Днес се возя все с настинали. Утре и аз ще съм болна на работа.”

Влакът потегля, а мъжът още веднъж си кашля, но хубавичко. Приканват го да слезе да не заразява хората. Той вика, че след две спирки ще слиза.

„ Това ни е здравната просвета – е заключението на останалите возещи се. – Кашляне, кихане и храчене по улицата.”

Публичният дебат върви към резюме, че у нас кашлянето, кихането и грипът не ги считат за болест. И след това за какво цяла София кашля!!!

Силвия РАДЕВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР