Ние сме най-обикновени хора, които искаха да спре презастрояването на

...
Ние сме най-обикновени хора, които искаха да спре презастрояването на
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова - с ужасяващите условия в ареста искат да ни пречупят

Ние сме най-обикновени хора, които желаеха да спре презастрояването на " Младост ". Искахме да намерим решение, което да удовлетвори всички. Това съобщи някогашният зам.-кмет на " Младост " Биляна Петрова, която дружно с някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева към този момент съвсем половин година стоят в ареста поради обвиняване за корупция в изключително огромни размери. Бившата кметица Десислава Иванчева добави, че в случай че са били корумпирани, щели да са по-ниски от тревата, а не да бъдат непрекъснато дейни. Чувствам се недобре – учудващо е, че карцерът е доста по-вредящ на човек, в сравнение с пандиза, показа тя пред bTV. Иванчева счита и, че става въпрос за дискриминация що се отнася до пола – тъй като затвор за дами има единствено в Сливен. Тя изясни, че третият арестуван и упрекнат Петко Дюлгеров е с доста повече преимущества – може да поддържа връзка свободно с околните си, има прозорци, има разходка, има обикновено, а не спешно осветяване, има право да отиде до библиотеката, има топла вода – все неща, от които Иванчева и Петрова са лишени. Трябва да се апелирам за бутилка топла вода и да си измия зъбите, към този момент пет месеца, възмутено сподели Иванчева.

Петрова пък е безапелационна – при изискванията, в които се намират, не просто вегетират, а би трябвало да готвят отбраната на живота си, а Иванчева счита, че изискванията преднамерено са такива, с цел да те смачка страната и даже като си почтен, само че стоиш няколко месеца в ареста, да се пречупиш и да търсиш съглашение, вместо да се бориш да изчистиш името си. Петрова добави, че главният очевидец против тях – Александър Ваклин, няма да разяснява делото, тъй като е нарушаване на закона и може да пострада, което очевидно няма да се случи с Ваклин. Иванчева беше по-директна – не сме корумпирани, това е атака на група на строители, които не са удовлетворени, че съблюдаваме наредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и които са привикнали да си заплащат, с цел да вървят напред. Бившата кметица за следващ път сподели, че с Ваклин се е виждала единствено един път и то единствено откакто секретарката ѝ я уведомила, че имало предприемач, който желал да направи подаяние с детска площадка. " Той евентуално е наясно по какъв начин стават нещата, тъй като в СРС-тата споделя по какъв начин е плащал на други политици. Това е една нечестна и неточна персона ", твърдо съобщи Иванчева. Петрова удостовери, че в СРС-тата по делото има посочени непосредствено имена на политици, само че те ще излязат в съда. Иванчева се възмути и от Специализираната прокуратура, като разгласи, че не има вяра на прокуратурата и следователите, а се надява единствено на българския съд. Тя смята и, че Георги Кадиев я е употребявал, само че не се поддавала на операции и това довело до разрива. Рано или късно ще потвърдим, че не сме желали рушвет за себе си – желали сме само и единствено озеленяване, детски площадки и саниране, акцентира някогашната кметица на " Младост ".

Биляна Петрова съобщи и, че ще отреже косата си и ще я подари за благотворителна идея – за жертвите на принуждение. Тя посочи, че против нея и Иванчева е упражняван и душевен, и физически тормоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР