Ние сме на 25-o място по заболеваемост и на 8

...
Ние сме на 25-o място по заболеваемост и на 8
Коментари Харесай

Мутафчийски: Доказано е - само маските могат да ни защитят, докато дойде ваксината

Ние сме на 25-o място по заболеваемост и на 8 място по смъртност в Европейския съюз. От предходната седмица бележим растеж, нашият растеж е +57% от предходната седмица. Интересна е обстановката на Балканите - водеща е Черна гора по заболеваемост - 527 души на 100 хиляди. Ние сме с 33 души заболеваемост на 100 хиляди души. Всъщност от всички страни на Балканите единствено с по-малка заболеваемост са Турция и Сърбия. Това сподели основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев на първия брифинг на Националния действен щаб за новия сезон.

" Ситуацията сега не е неприятна, само че наклонността е за последователно повишение. Няма метод при една започваща вълна в Европа ние да кажем, че отпадат всички ограничаващи ограничения. Няма съображение за това ", сподели още той.

" Въоръжените сили към момента са по-изолиран контингент. Те съставляват един модел за държание, който може да бъде реплициран. Във въоръжените сили разпространяването на болеста към момента е клъстерно и е под надзор. Общият брой на инфектираните е 96, включително са медицинските сестри и лекари от ВМА, техният брой е 46. Имаме 10 инфектирани курсанти, които пристигнаха инфектирани в учебните заведения ", разгласи проф. началникът на Щаба проф. Мутафчийски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР