Ние сме малък потребител и можем да се снабдяваме за

...
Ние сме малък потребител и можем да се снабдяваме за
Коментари Харесай

Георги Ганев: Няма смисъл да се връщаме към договора с Газпром

" Ние сме дребен консуматор и можем да се доставяме за личните си потребности и от предиханията на минаващите през България потоци ", съобщи депутатът от " Демократична България " Георги Ганев в студиото на Нова телевизия

Перспективата пред страната ни е да стартира да се доставя без значение с газ.

Ганев не предлага България да се връща към контракта с " Газпром " най-малкото тъй като няма смисъл, а прогнозите са за нормализиране на цената на газа до края на годината.

По отношение на опцията въпреки всичко Европа да заплаща за газа, каквато информация към този момент се появи, Георги Ганев изясни, че " Газпром " са трансформирали изискванията, по които природният газ да се заплаща в рубли и по тази причина се спекулира, че редица страни ще одобряват изискванията им. Реално преди прекъсването на газа за България и Полша изискването на Кремъл е било, че заплащането се зачита сега на постъпването на сумата в рублевата сметка, което е извънредно рисково поради неяснотата. Сега към този момент изискването е заплащането да се зачита сега на постъпването на сумата в евровата сметка.

След като България сподели, че може да се оправи и без съветския газ, съветската страна промени отново изискванията и изискванията, при които стопираха газа за България и изискванията, които са сега, са разнообразни ", уточни Ганев и добави, че не счита, че в случай че останалите европейски страни си заплащат за природния газ от Русия, това би обезсмислило глобите.

Той не би предложил страната ни да се върне към доставки от " Газпром ". " Това е сътрудник, на който не може да се разчита за осъществяване на контракти. Отделно " Газпром " се отнесе особено към страната ни по извънредно безпардонен метод ", безапелационен е депутатът от " Демократична България ".

Все още Георги Ганев няма информация по какъв начин тъкмо ще се случи администрирането на мярката за подкрепяне на семействата за скъпото гориво. Предположението му е, че би работила системата с ваучерите за храна, само че те минават през работодателите. От ограниченията, които кабинетът ползва като антикризисни, Ганев е уверен, че най-работещата ще е увеличението на прага да регистрация по Данък добавена стойност, само че тя ще има резултат в дълготраен проект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР