Ние сме жертви, както всички вие, на едно криминално деяние,

...
Ние сме жертви, както всички вие, на едно криминално деяние,
Коментари Харесай

Цитат на деня: Не съм чул шефът на ЦРУ да напусне след "Уикилийкс"

Ние сме жертви, както всички вие, на едно престъпно действие, задачите на което надминават елементарното хакерство. Не съм чул шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ да напусне след " Уикилийкс ".

Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на публицисти в Народното събрание на въпроса ще изиска ли оставката на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, която не прекъсна отпуска си поради случая с източването на данни, съхранявани от Национална агенция за приходите.

Министърът на финансите уточни, представен от организация " Фокус ", че не би трябвало да се " обезглавява " приходната администрация, когато един сполучлив неин началник дружно с Агенция " Митници " е съумял да усили с 50% данъчните доходи за последните няколко години.

" Отговорността, докъдето има пропуски, се носи и ще бъде понесена от тези, които са директно виновни за тях ", сподели още Владислав Горанов. По-рано на конференция управлението на организацията разгласи, че към този момент двама ръководители, занимаващи се с осведомителната сигурност в организацията, са освободени. Повече четете тук.

" Със същите причини тези, които предизвикаха това, желаеха и държавното управление да си тръгне. Ние сме жертва, ние не сме причинители на закононарушението. Изводите за нас са, че салдото сред повече електронни услуги и по-голяма сигурност е доста тъничък и би трябвало да бъдем по-прецизни ", разгласи още Горанов.

Той успокои българските жители, че от данните им не може да се направи обосновано съмнение за имущественото им положение и не могат да бъдат наранени, в случай че не се извършат доста други закононарушения.

Всичко за теча да данни четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (97)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР