Ние сме готови за преговори с Русия по въпроса за

...
Ние сме готови за преговори с Русия по въпроса за
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Готови сме за преговори с Русия, но искаме гаранции от Москва

" Ние сме подготвени за договаряния с Русия по въпроса за неутралността на нашата страна ", сподели съветникът в администрацията на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, представен от киевското издание УНИАН.

" В същото време ние желаеме от Москва да даде гаранции за териториалната целокупност на Република Украйна ", сподели още служителят в администрация на президента.

" Украйна постоянно е била подготвена за договаряния. Ние оставаме отворени за разговор даже на фона на пълномащабната съветска експанзия. Тази война би трябвало да завърши ", съобщи Подоляк.

Ангажиментът Украйна да не влиза във военни и политически съюзи бе закрепен с Меморандума от Будапеща (1994 г.), подписан от представители на Киев, Москва, Лондон и Вашингтон.

Русия в подмяна се задължи да почита териториалната целокупност на Украйна. Киев след окупацията на черноморския полуостров Крим през 2014 година съобщи, че Москва е нарушила съглашението и съобщи за желанието си да стане член на НАТО.

В послание към нацията тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че Русия рано или късно ще би трябвало да беседва с Украйна.
Зеленски счита глобите против Русия за незадоволителни, желае помощ от членки на НАТО.

По думите на Подоляк Зеленски се намира в Киев, а задачата на съветската войска е да го ликвидира. В Украйна има дефицит на гориво, банковата система работи обикновено, пристанища и въздушно пространство остават затворени, споделя още Подоляк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР