Ние сме готови да приемем географско определение. Това каза македонският

...
Ние сме готови да приемем географско определение. Това каза македонският
Коментари Харесай

Заев: Приемаме географско определение за името на Македония


Ние сме подготвени да приемем географско определение. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев във връзка с разногласието за името сред управляващите в Скопие и Атина.

"Искам нашите жители и тези на Гърция да знаят детайлностите, само че най-много желая същински да успеем в преговорния развой и заради тази причина в тези моменти е нужна известна доза на внимателност. Да дадем късмет на триумфа, само че в това време ще кажа следното: Ние сме подготвени да приемем географско определение и тук ще спря, тъй като този въпрос е значителен и би трябвало да дадем късмет посредством договаряния да намерим решение", сподели още Заев на взаимна конференция със Самуел Жбогар, началник на делегация на Европейски Съюз в Скопие.

Заев акцентира, че "следи деликатно събитията в Гърция и реакциите вкъщи, само че колкото и да е мъчно намирането на решение, той е оптимист". "Аз съм оптимист, може да се откри решение. Аз съм уверен, че в случай че водим сметка за ползите и на другата страна, за южния ни комшия и в случай че те водят сметка за нас, зачитайки достолепието и идентичността, аз съм уверен, че може да се откри решение и на този парещ 20-годишен проблем", акцентира министър председателят на Македония.

Магистралата, свързваща Македония с Гърция, ще се споделя към този момент "Приятелство", а летището, което до момента се наричаше „ Александър Македонски “ става „ Международно летище Скопие “, заяви Заев.

По думите му тази стъпка на македонското държавно управление акцентира готовността на Македония за създаване на добросъседски и доверителни връзки с Гърция.

Решението на македонското държавно управление е кулминационна стъпка на договореностите сред Заев и гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Давос, когато двамата показаха подготвеност за предприемане на съответни стъпки за разрешаване на съществуващия сред Атина и Скопие спор за името на Македония. /БГНЕС, ТАСС и МИА
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР