Ние сме готови да не номинираме повече нашия кандидат за

...
Ние сме готови да не номинираме повече нашия кандидат за
Коментари Харесай

Кризата е пълна, залата е празна. И ГЕРБ оттеглиха кандидата си

Ние сме подготвени да не предлагаме повече нашия претендент за ръководител, в случай че това ще бъде мечът, който ще развърже тоя възел, сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, предава Българска телеграфна агенция. Това стана откакто и през днешния ден, по време на новата процедура, депутатите не съумяха да изберат кой ще заема поста ръководител на Народното събрание.

До балотаж стигнаха Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, само че никой от тях не получи нужните гласове.

По думите на депутата би трябвало да има решение за ръководител на Народното събрание през днешния ден. В противоположен случай не може да се разгласи която и да е парламентарна група за такава, добави Атанасова и уточни, че това блокира и опцията да стартира конституционната процедура по връчването на мандатите.

В отговор на журналистически въпрос Атанасова сподели, че неслучайно гласувалите за Българската конституция са предопределили ръководителят да се избира, преди даже официално да са образувани парламентарните групи, дори да са оповестени. След избора на ръководител се афишират парламентарните групи, тъй като съществуват благоприятни условия няколко партии да се обединят в обща парламентарна група и да разместят пасианса вътре в Народното събрание, добави депутатът.

Именно поради това конституционалистите са решили изборът на ръководител да не е залог за бъдещо управническо болшинство, а да е избор за мъдрост и единство, съобщи Атанасова и изрази вяра, че такова ще бъде открито.

На въпрос за готовността да застанат зад различен претендент, Атанасова сподели, че не желае да предопределя която и да е кандидатура. По думите ѝ с ръководителите на другите парламентарни групи са постигнали единодушие никой да не предопределя изхода от идно бъдещо решение. Дадохме финален късмет на пленарната зала да се сплоти към някоя от номинациите, само че това не се случи, по тази причина занапред търсим решение, добави Атанасова.

По-рано „ Продължаваме Промяната “ предложения водачите на парламентарно показаните партии на договаряния в 12:00 часа през днешния ден в Народното събрание. Това разгласи на брифинг в коридорите на Народното събрание съпредседателят на партията Асен Василев по отношение на рецесията с неналичието на определен ръководител на 48-ото Народно заседание.

Видяхте, че никой от претендентите не съумя да събере болшинство. Те се спънаха в конституционното условие 50 % от залата да ги поддържат, сподели Василев и настоя за транспарантен и открит развой при определянето на ръководител на 48-ото Народно заседание.

„ Кризата е невиждана. Ние знаем, че е доста мъчно да се излезе от тази рецесия “, разяснява Василев. 

От ГЕРБ-СДС оповестиха, че разчитат поканата на " Продължаваме Промяната " за диалози като: " Вместо да се търсят решения за хляба, се оферират зрелища ". Това разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание.

Организираната от Политическа партия намира се организира сега. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР