Ние сме ГЕРБ и с теб сме по-силни.Този надпис изникна

...
Ние сме ГЕРБ и с теб сме по-силни.Този надпис изникна
Коментари Харесай

ГЕРБ предрече още три кабинета на "нужния за обединена Европа" Борисов

Ние сме ГЕРБ и с теб сме по-силни ".Този надпис изникна на екрани в най-голямата зала в " Интер експо център " в столицата през днешния ден след 3D показване на девизи на разнообразни предизборни акции на ГЕРБ и на фрагменти от приключени планове.

" ГЕРБ се трансформира в най-безалтернативната партия. Само ние може да подсигуряваме европейско развиване на България ". С тези думи артистът Евгени Будинов (депутат от ГЕРБ) и певицата Йоанна Драгнева (общински консултант от ГЕРБ в София) откриха 4-ото национално заседание на ГЕРБ, на което след голям брой хвалби от европейски и родни политици Бойко Борисов единомислещо бе избран отново за лидер; обединението ГЕРБ - " Обединени патриоти " направи поръчка за цялостен мандат; а ГЕРБ документално се зарече да не се коалира с Българска социалистическа партия, без да направи това по повод Движение за права и свободи.

В националното заседание на ГЕРБ присъединяване взеха 1084 делегати и над 150 посетители от страната и чужбина, които дойдоха още към 11 часа в постройката на бул. " Цариградско шосе ". Те чуха посланията на Бойко Борисов - че нови предварителни избори не са нужни, че етническият мир в страната би трябвало да се пази и че всеки в ГЕРБ може да бъде заменен, в случай че сгреши. На събранието се разбра, че членовете на ГЕРБ са 93 506, а офисите - 356 във всички общини.

" Където социализмът се проваля, съумява ГЕРБ "

След 3D показване на изпълнените послания на ГЕРБ, събранието стартира с поздравления от задграничните посетители. Пръв на сцената се качи Виктор Сотело от Испанската национална партия за нови технологии, който описа по какъв начин с Цветан Цветанов са обиколили Европа и заявява поддръжка за България по време на европредседателството. Международният секретар на Австрийската национална партия Моника Райнер благодари на Бойко Борисов и на Европейската национална партия (ЕНП) за поддръжката в предизборната акция в Австрия и сподели, че се надява да имат топли връзки по време на двете европредседателства. Австрия поема председателството на Съвета на Европейския съюз (ЕС) след България.

Зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи поздрави Борисов като един от най-успешните министър-председатели. " Социализмът не работи и там, където той се проваля, може да успее политиката, провеждана от ГЕРБ ", сподели Мърфи и загатна икономическия растеж и ниския външен дълг на страната.

" Голяма част от бъдещето на България е в ръцете на ГЕРБ и хората, които я ръководят ", сподели още Мърфи и разгласи Цветан Цветанов за най-хубавия политически уредник в ЕНП, който назова " Цветанович ".

" Бойко, обединена Европа има потребност от теб "

В писмен адрес ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер благодари на " мощната и енергична партия ГЕРБ " за европейската ориентировка на страната и икономическия напредък. Генералният секретар на ЕНП Антинио Лопес бе написал на Борисов, че може да разчита на поддръжката на ЕНП.

" Обединена Европа има потребност от теб. Бъди здрав, ЕНП е с теб ", се споделя в послание на ръководителя на ЕНП Жозеф Дол, прочетено от артиста Евгени Будинов. В него Дол назовава Борисов " приятелю " и му благодари, че не е позволил клатушкане към националпопулизма или развързано харчене, както и че е направил трайният мир в района по-възможен от всеки път.

По-късно от държавната осведомителна работа разпространиха известие, че Борисов е разговарял по телефона с президента на Турция Реджеп Ердоган, който го е поздравил за преизбирането му отпред на ГЕРБ и декларирал, че неговото водачество е гаранция за положителните връзки сред двете страни.

" Бог да пази ГЕРБ и България " пожела Волен Сидеров

В одобрение от името на " Обединените патриоти " водачът на " Атака " Волен Сидеров пожела цялостен мандат на съдружното държавно управление. Пред делегатите на ГЕРБ той съобщи, че обединението от националистически партии е " постоянен, предвидим и пореден сътрудник ".

" Когато си по-малката партия, поемаш риск от обезличаване. За нас ориста на България е по-важна от политическия имидж и рейтинга ", сподели още Сидеров. Той даде да се разбере, че опозицията прави внушения, че " Обединените патриоти " е коалиция с антиевропейски темперамент, само че нито един факт не доказвал това.

Сидеров изясни още, че работят добре с Цветан Цветанов в Народното събрание и има вяра, че това ще е по този начин до края на цялостния мандат. " Нито външните нападки, нито опозицията могат да ни съборят, в случай че ние не се съборим сами ", сподели още водачът на " Атака " и изиска отсега нататък да не пратя неточности.

" Успех! Бог да ви пази! Бога да пази България ", приключи Сидеров като преди този момент изясни, че от триумфа на конгреса на ГЕРБ зависи триумфа на България.

" Г-н Борисов, давам обещание да гласоподавам за вас "

Следващите изявления бяха на избраните от Бойко Борисов за темели на ГЕРБ - Владислав Горанов, Томислав Дончев и Цветан Цветанов. " Г-н Борисов, давам обещание през днешния ден да гласоподавам за вас ", разгласи финансовият министър Владислав Горанов, който изясни по какъв начин за 10 години еврочленство брутният вътрешен артикул (БВП) повишен два пъти до 100 милиарда лева; по какъв начин хората харчели повече в сравнение с изкарвали, тъй като имало предвидимост; по какъв начин въпреки да бил емигрирал цветът на нацията, хората към този момент се прибирали в България. Финансовият министър сподели, че посланието му е към 100% от хората, а освен - към 80% от тях (вероятно визираше изявлението на депутата от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов, че 80% от хората са дебили - бел. авт.).

 На събранието на ГЕРБ бе обявено, че членовете на партията са 93 506.
© Николай Дойчинов

На събранието на ГЕРБ бе обявено, че членовете на партията са 93 506.

" Данъчната политика не би трябвало да бъде променяна. Ниските налози са отношение на ръководещите към ръководените. Свободата да вземаш решение и обособеният човек са по-важни от нас. И ние не можем да вземаме решения за приходите на хората и да харчим вместо тях ", сподели още Горанов. Той изясни още по какъв начин е добре да се влага в обучение и даде обещание ГЕРБ да го прави.

" Популизмът е по-вреден от алкохолизма "

" Популизмът е по-вреден от алкохолизма ", разсъди Владислав Горанов и изясни, че за разлика от популизма алкохолизмът се лекувал. После изясни по какъв начин българите действително назначават на власт " действителното и рационалното ", а не - " популистичното ".

" Не е значимо да пазим нашите хора, а нашите хора да пазят достолепието на партията ", прикани още Горанов.

След него приказва вицепремиерът Томислав Дончев, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - неговата теза бе, че по-важни от желанията са резултатите. " Няма нито един индикатор в страната, който да не е в напредък, само че мотив за успокоение няма - би трябвало да достигнем държавите-членки на Европейски Съюз ", сподели Дончев.

Вицепремиерът изброи триумфите на партията в цифри и разгласи, че е нужно ново достижение - политическа среда, в която едно значи едно, две - две и така нататък " Другите могат да си разрешат да бъдат популисти - ние не. Другите могат да си разрешат лесни решения - ние не. Слаб е популистът, който мисли за през днешния ден. Ние мислим и за идващия ден, в който ще живеят децата ни ", приключи Дончев.

" ГЕРБ има колосални триумфи в локалната власт "

После на сцената излязоха кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, които бяха избрани отново за зам.-председатели на ГЕРБ. Пръв приказва Николов, който регистрира " колосални триумфи " на ГЕРБ в локалната власт, въпреки и всичко да почнало на правилото " проба-грешка ". Той благодари на депутатите от ГЕРБ за законодателните промени, улесняващи локалната власт, и направи един апел: " Г-н Горанов, посещавайте обектите. Имаме потребност да разясняваме тези планове ".

" Колеги, стягайте се, изборите за локална власт са стартирали с ремонта на бул. " Дондуков ", както сподели Йорданка Фандъкова през днешния ден ", прикани още кметът на Бургас.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която получи поддръжката на Борисов около митинга с искане на оставката й, разгласи, че в Столичната община не са безгрешни или идеални, само че хората им имат вяра, защото поправят грешките си. Тя описа за плановете в София и за третия лъч на метрото, с завършването на който градът щял да наподобява друго. " Това са неща, които остават за хората; притеглят туристи и вложители ", сподели още Фандъкова.

" Силата на ГЕРБ е, че прави политики за всяко обитаемо място "

След тези изявления, които продължиха повече от час, в залата бе презентиран филм за историята на ГЕРБ, която през декември т.г. става на 11 години (видеото може да гледате тук - бел. авт.). В него бяха поместени обстоятелства и картини от всички изборни победи на партията, както и информации за аферата " Костинброд " като манипулативна акция на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и за загубата на президентските избори през 2016 година, когато Румен Радев спечелил след " подправени вести и внушения ". Звукът на видеото спря, когато се обясняваше, че ГЕРБ противодейства на пагубното ръководство на Българска социалистическа партия. Залата го компенсира с ръкопляскания.

 Цветан Цветанов благодари на Бойко Борисов за разделянето на управляващите и опцията парламентарната група на ГЕРБ да взема решение сама.
© Николай Дойчинов

Цветан Цветанов благодари на Бойко Борисов за разделянето на управляващите и опцията парламентарната група на ГЕРБ да взема решение сама.

После на сцената излезе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който направи доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за последните три години. По думите му - един от най-трудните моменти бил печеленето на изборите за евродепутати през 2014 година, когато ГЕРБ не бе на власт.

" Силата на политическа партия ГЕРБ е, че съумява да направи политики за всяко обитаемо място ", сподели Цветанов. Той регистрира някои проблеми като загубата на президентските избори през 2016 година, която обаче потвърдила, че ГЕРБ има положително ядро от гласоподаватели. И още - където ГЕРБ е изгубила локалните избори през 2015 година, щяло да има " повече мероприятия и активност ", с цел да се реализира по-добър резултат на локалните избори през 2019 година

" Силната локална власт е гаранция за триумфа на ГЕРБ ", сподели Цветанов и изиска 4-годишен мандат на държавното управление на ГЕРБ и " Обединените патриоти ". Той благодари на Борисов за разделянето на управляващите и това, че макар обвиняванията за лидерска партия парламентарната група на ГЕРБ взема решение сама.

" Благодаря ви, другари! Обичам ви! ", сподели още Цветанов и номинира Бойко Борисов за нов мандат като водач на ГЕРБ.

И ще има кабинети " Борисов 4, 5 и 6 "

Делегатите на ГЕРБ направиха три спонтанни изявления в зала. Председателят на ГЕРБ-жени Ирена Соколова сподели, че благодари на Борисов за цялостното неявяване на боязън да счупи стандартите. Кметът на Велико Търново Даниел Панов пък съпостави Борисов със Стефан Стамболов поради самодейността образованието да бъде приоритет на ГЕРБ.

" Ние ще ви поддържаме, господин Борисов. Общините имаме потребност от вас и вие имате нашата поддръжка ", сподели Панов. След него приказва депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който още веднъж сподели, че след трите държавни управления на ГЕРБ ще има кабинети " Борисов 4-5 и 6 ".

" ГЕРБ ще играе в шампионската лига, а Българска социалистическа партия - в дилетанти ", сподели още Гърневски.

Борисов не желае предварителни избори и коалиция с Българска социалистическа партия

Бойко Борисов приказва два пъти пред делегатите на конгреса на ГЕРБ. Преди да бъде избран отново за водач, той отбрани Йорданка Фандъкова като кмет на София; даде да се разбере, че нови предварителни избори не са нужни и изиска успокоение за страната по време на европредседателството. След това той насочи и две заръки - хората в ГЕРБ доста да внимават, защото могат да бъдат заменени за всевъзможни неточности, и че би трябвало да се работи за етническия мир у нас. Всяко негово изявление бе последвано от овации в залата.

С очевидно гласоподаване и при отсъствието на медиите Борисов бе единомислещо избран отново като водач на ГЕРБ. Всички членове на управлението резервираха постовете си като се изключи правосъдния министър Цецка Цачева, която бе сменена в Изпълнителната комисия на ГЕРБ от ръководителя на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова.

Борисов компенсира отдръпналият се от председателския пост в Народното събрание Димитър Главчев с управителния пост в Контролната комисия. Негова бе задачата да прочете декларацията на ГЕРБ, че няма да се коалира с Българска социалистическа партия. Такава декларация за Движение за права и свободи не бе призната.

" Ние гледаме на говоренето за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на първо място като на търсене на мотив за вътрешнопартийно почистване на сметки в Българска социалистическа партия. От трибуната на висшия ни политически конгрес през днешния ден заявяваме изрично, че не желаем да се коалираме с Българска социалистическа партия освен през днешния ден, само че и в бъдеще, тъй като: имаме непреодолими разлики във визиите си за развиването на България; имаме разнообразни показа за политически морал и ценности; ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа ", се споделя в декларацията.

Накрая Борисов закри форума с заричане за " нови учебни заведения, детски градини, канализация и автомагистрала " Хемус ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР