Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да

...
Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: Очаквам предсрочни избори

Ние сме една систематична партия, потвърдили сме че можем да бъдем потребни на жителите. Ние не сме план, въпреки всичко следващата година означаваме 30 години от основаването на Съюз на демократичните сили. В момента  не се вършат същински промени у нас, тъй като няма достоверна десница. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия водачът на СДС Румен Христов

,,Неразбирателството, което се получи сред нас, бе осъдено от нашите гласоподаватели. В момента в остарялата десница останаха идеалистите``, отговори Христов на въпрос за какво Съюз на демократичните сили не е част от ръководството.

,,Нещата, свършени от Съюз на демократичните сили през годините, са доста повече, в сравнение с едната приватизация. Да, може би допуснахме неточности в този аспект, само че белким след 2001 година нямаше крупни приватизационни покупко-продажби? Имаше, само че също по този начин имаше и мощна агитация против нас, бяха очернени доста лица от СДС``, уточни още той и добави, че всяка партия може да работи с бизнеса, стига да има ясни правила.

По думите му не е изключен вид за коалиция с ДСБ на Радан Кънев за идните евроизбори.

,,Да, такава коалиция е допустима. На евровота би трябвало да търсим идейна коалиция, която би могла да бъде осъществена с ДСБ, защото нямаме идеологически разлики. Трябва да реализираме едно общо единодушие, тъй като упоритостта ни е да имаме най-малко двама евродепутати. Такива са упованията на нашите гласоподаватели и на нашите сътрудници от ЕНП``, акцентира Христов.

,,Скандалите в дребната коалиция се отразяват и на огромната коалиция. Ние сме в съпротива на ръководството, тъй като не се случват промените, които би трябвало да се случат. Тези 490 милиона за опазването на здравето не са задоволителни. Подкрепяме митингите, само че не участваме в тях. Смятам, че жителите имат право да стачкуват и в тази връзка считам, че ще има предсрочни избори. Трябва да се смени управническият модел от 2001 година, просто има потребност от смяна. Трябва да се работи за стандарта на българските граждани``, приключи водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР