Ние сме една от най-зависимите страни в Европа, като в

...
Ние сме една от най-зависимите страни в Европа, като в
Коментари Харесай

Премиерът: Има дни, в които сме 100% зависими от руския газ

Ние сме една от най-зависимите страни в Европа, като в някои дни имаме 100% взаимозависимост от съветския газ. Ние сме в едно извънредно място от към взаимозависимост към Русия и местни източници, които са против зелената сила на Европа. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на срещата на властта с бизнеса.

„ Това, което се случва на нас се случва на всички останали страни членки в Европейски Съюз. Световните водачи също ги е боязън от последствията за стопанската система от войната в Украйна, от реакцията на техните гласоподаватели “, съобщи Петков.

Той разяснява и решението на България дали да има наказания към Русия.

„ Единият вид е да наклоним глава, да се скрием в тревата и да се надяваме тази стихия да не мине около нас. Другият вид е да кажем „ Не, омръзна ни България да няма личен глас и постоянно Великите сили да вземат решение вместо нас. Ние сме част от НАТО, само че не сме в НАТО, ние сме НАТО. Ние не сме в Европейският съюз, а сме Европейският съюз “. Ако сложим наказания може да загубим, само че въпреки това това е типична алтернатива, в която губиш и от двете страни “, сподели още той.

Според него вярното решение на България е да вдигнем високо вдигнато ръка и да кажем, че сме за наказания.

Той е безапелационен, че в полза на България е Молдова да бъде част от Европейски Съюз, с цел да подкрепим по този метод всички бесарабски българи там.

Той разяснява и положенията на бомбоубежищата у нас.

„ От 30 години тези бомбоубежища не са пипани, има едно укритие, което е ремонтирано, само че тръба се е спукала и то е наводнено. Добрата вест е, че има противогази за всички, само че не знаем какъв брой работещи са те, защото те просто са депозиране. След инспекции установихме, че нямаме и йонни таблетки, сигналната система не работи и на доста места. Ние се движим като луноходи сега, като се опитваме да изградим системи, които не са съществували досега “, сподели още министър председателят.

Той увери, че сега в страната има задоволително ресурси на йонни таблетки.

„ Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия с режима на Путин, тези две неща не са едно и също, по тази причина желаех да падам на колене пред Шипка, тъй като там съветски войни са си дали живота. Аз доста обичам съветска литература, изкуство и имам другари, само че това не може да бъде поставено под една шапка с това да поддържаме Путин “, съобщи Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР