Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от

...
Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от
Коментари Харесай

Борисов: Имаше яростна и подла съпротива срещу сделката за Ф-16

Ние сме една от страните, които най-добре се възползвахме от проекта Юнкер и за България проработи доста добре. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на срещата с членове на Американската комерсиална камара в България, отдадена на двустранните връзките, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът Борисов добави, че е имало гневна и подла опозиция за договорката за Ф-16. " Ние закупихме за нашите водачи най-хубавото, което се създава ", посочи Бойко Борисов. Според премиера имало е подла опозиция, тъй като държавното управление е било упрекнато в лобизъм. Той посочи, че в никакъв случай по време на договарянията и диалозите, в никакъв случай по никакъв метод даже не се е намеквало за лобизъм. Освен това всички прилежащи страни са въоръжени с Ф-16. " Беше подло, само че с финансовия министър, както и с министъра на защитата, го направихме необратимо ", добави Борисов.

България работи интензивно и по въпроса за енергийната си самостоятелност и диверсификация, добави още Борисов. С Америка се работи и по доста други планове. " В доста сфери се направиха доста неща ", съобщи Бойко Борисов.

В нуклеарната енергетика България разполага с два реактора и има опция да се направи доста добър план.

Бойко Борисов означи, че следващата година България ще бъде хазаин на Берлинския развой. Тогава в страна ни ще дойдат водачите на Германия, Франция, Италия, Австрия, Полша и Англия, дружно с водачите на Западните Балкани. По думите му всички ще дойдат в страната ни, тъй като България води политика освен на добросъседство, само че и дава вероятност за страните на Балканите.

Според Борисов Северна Македония би трябвало да стане член на Европейския съюз и НАТО, " само че не би трябвало да се заиграва с историята, тъй като тя е ясна ". Той е на мнение, че и Албания би трябвало да стане член на НАТО, тъй като " всяка една страна, изоставена страна от огромното европейско семейство, е пагубно и незабавно става средище на корупция и гнет ".

По въпроса за Брекзит Борисов се надява до края на месеца да има договорка сред Европейски Съюз и Англия. Той благодари на американската страна за вложенията, които се вършат в България и посочи, че износът за Съединени американски щати е по-голям от вноса, което значи, че българската стопанска система се развива.

Премиерът Борисов означи, че са се взели доста значими геостратегически решения, които са от изгода за развиването на връзките.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР