Ние сме единствената страна в ЕС, която не е задействала

...
Ние сме единствената страна в ЕС, която не е задействала
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: България е единствената в ЕС, която не е задействала реална помощ

”Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която не е задействала действителна помощ. Правителството напълно нищо не прави по икономическата обстановка в страната. Знаем, че в такива моменти помощ е единствено онази, която е в точния момент ”.
Това сподели пред БНР социологът от " Галъп интернешънъл " Кънчо Стойчев. Той уточни, че ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид са положителни и навременни.

" Вече мина месец и бизнесът умира. Управляващите се пробват да оправят едно мъртво родено и напълно сбъркано разпореждане. Мярката 60:40 в този момент я оправиха, само че отново е неработеща ", разяснява Стойчев и изясни, че самата концепция на тази мярка е сбъркана, тъй като в миг на рецесия, когато работата е спряла и хората не могат да работят, да се търси 100% отплата е допустимо може би единствено за великански компании, които имат големи ресурси и могат да се възползват от сходна мярка, само че те нямат потребност от помощ. Стойчев даде образец, че в Германия мярката е 60:0, а във Франция е 50:0. По думите му в България тази мярка желае да подсигурява 1005 заплатата на човек, който не работи: " Да, това не е по негова виновност, само че за какво да получава цялостна заплата. Това го няма на никое място в света ".

Той беше безапелационен, че за над 90% от българския бизнес мярката 60:40 не е работеща и това се вижда и от опашките пред бюрата по труда. Стойчев разяснява, че освен не са положителни икономическите ограничения, само че към днешна дата те не са почнали да се ползват. Според него опозицията в Народното събрание не е способена по икономическите въпроси.

Според него главната задача на ръководещите е в оптималната степен да се резервира работната мощ. 210 хиляди са новите безработни, уточни социологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР