Ние сме две велики ядрени сили. Притежаваме 90 на сто

...
Ние сме две велики ядрени сили. Притежаваме 90 на сто
Коментари Харесай

Тръмп към Путин: Не е добре, че САЩ и Русия притежават 90% от ядрения арсенал

”Ние сме две велики нуклеарни сили. Притежаваме 90 на 100 от международния нуклеарен боеприпас и това не е добре ”, съобщи през днешния ден американският президент Доналд Тръмп на срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин в Хелзинки.
Дългоочакваните диалози са проведени на фона на напрежението сред двете страни, които доближиха най-ниското си равнище от Студената война. Двамата са се срещали два пъти на неофициални диалози в границите на конгреси в Европа и Азия през 2017 година

До срещата се стигна след интензивни договаряния сред двете страни. Преди няколко седмици Джон Болтън, консултант на Тръмп по националната сигурност, посети Москва, където организира диалози с Владимир Путин и съветския външен министър Сергей Лавров за образуване на срещата на върха.

За страдание, през последните две години връзките сред Русия и Съединени американски щати не са били доста положителни. Но по думите на Тръмп има опция те да станат извънредно положителни.

Пред публицисти при започване на диалозите президентът на Съединени американски щати съобщи още, че възнамеряват да обсъдят търговията, военни въпроси, ракетите и Китай. Той не загатна съветската интервенция на изборите в Съединени американски щати, Украйна, Сирия, НАТО и отравянето в Солсбъри с новичок. Но президентът поздрави Путин за сполучливото Световно състезание по футбол.

" Дойде време да поговорим в детайли за двустранните ни връзки и за няколко заболели международни тематики - задоволително мъчителни, с цел да им обърнем внимание ", сподели Путин.Той посочи, че му е доста прелестно да се срещне с американския си сътрудник на гостоприемната финландска земя.

Срещата сред двамата стартира с час по-късно от предварителния проект, което се пояснява от специалисти като дипломатическо надхитряне. Путин кацна в Хелзинки с съвсем час забавяне, само че първи дойде в двореца. Тръмп дойде малко по-късно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР