Ние сме доста негативно настроени относно това, че някой иска

...
Ние сме доста негативно настроени относно това, че някой иска
Коментари Харесай

Превозвачите готвят масов протест на 25-и юни, ако законопроектът за Автомобилната камара не бъде оттеглен

Ние сме много отрицателно настроени по отношение на това, че някой желае камера без някакви съществени претекстове. Всеки споделя да „ Искаме да работим по-добре с сектора “ Добре, само че браншът на всички места управлява активността Министерство на превоза и Изпълнителната организация.
Това  сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ Красимир Лалов – заместник-председател на Сдружението на българските превозвачи във връзка митингите на превозвачи поради законопроекта за автомобилната камара.

Ако законопроектът не бъде отдръпнат, на 25-и ще има доста по-голям, подсилен от товарните превозвачи. Ще има към 300 рейса към храм-паметника „ Александър Невски “, а в главните регионални центрове също ще има протестни дейности. Много от така наречен „ линии “ в този ден няма да бъдат покрити, добави той и попита:

„ Какво с двете браншови организации на профсъюзите? В момента някой излиза и споделя „ би трябвало да се съберете, тъй като не мога да приказвам с две, а мога да приказвам с една “. Някак си звучи неуместно, че Народно заседание е тръгнало да взема решение браншовия проблем. Да не приказваме, че сега браншовото придвижване в България е такова, че самият аз не знам какъв брой организации съществуват, като дръзвам да настоявам че 80% от тях ги няма в правния мир “.

„ От 4 години някой се мъчи да прокара този закон. От година и половина никой не се опита да направи нещо против т.нар „ Мобилен пакет 1, а пък камо ли против пакет 2, който се задава.  Енергиите в двата случая са разнообразни. На нас ни е нужна силата да отбрани нашите ползи, а пък ние браншово ще се развиваме, заключи той.

Димитър Димитров - изпълнителен шеф на Камарата на българските превозвачи добави, че те не са осведомени с задачата на законопроекта

Нашите терзания са, че се лимитира свободната конкуренция за угаждане настояванията на избран кръг хора.  Ние сме изложили мнение, че няма правилни изказвания в законопроекта. Дори и да има съмнителни практики, не считам, че ваденето на тези практики от Министерство на превоза взема решение казуса.

Превозвачите са се обединили, когато е трябвало да защитят общия си интерес в тази ситуация с Транспортния пакет, посочи той и добави, че няма нужда „ да се форсират нещата за тази автомобилна камера ”

Законопроектът би трябвало да бъде отдръпнат и да се пренапише, безапелационен е Димитров, който посочи, че текстът е направен от КРИБ, а против него са се оповестили останалите 4 работодателски организации. Законопроектът е бил импортиран с промени след последното разискване и то ден след всеобщия митинг против пакета за подвижност, добави той.

Части от законопроекта са лобистки и основават предпоставки за корупция, считат превозвачите.

„ Не може да изнесем държавни функционалности в една частна конструкция. Не оправдаваме поддържането на две администрации за едно и също нещо! Ако задачата е да се изнесе цялата Агенция, също не утвърждаваме. Не утвърждаваме това, че назначавани хора от съперниците ще могат да ревизират съперници. Притеснява ни и размера на нашия отрасъл. Става невероятно провеждането на заседание. Ние през вчерашния ден бяхме 50 индивида на Транспортна комисия и не можахме да стигнем до едно решение, едно умозаключение. Представете си 17 000 в зала „ Арена Армеец “.

Създаването на една камара - юридическо лице с нестопанска цел би лимитирало опцията на свободно сдружаване на компаниите, посочи той.  Според него е належащо изследване дали браншовите организации са били потребни в другите браншове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР