Ние сме член на Европейския съюз, без значение дали сме

...
Ние сме член на Европейския съюз, без значение дали сме
Коментари Харесай

Захариева захапа БСП: Покажете какво сте направили в борбата с корупцията

Ние сме член на Европейския съюз, без значение дали сме ръководител на Съвета на Европейски Съюз или не. Договорът за добросъседство с Република Македония е добър и за двете страни. Този контракт е добър образец по какъв начин страните на Балканите могат да вземат решение проблемите се. Този миг е доста значим за българската дипломация и страна. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева. " Вчера Бойко Борисов показа целите на българското председателство пред Европарламента. Евродепутатите демонстрираха безапелационна поддръжка за Западните Балкани, работата с младежите, общата европейска защита. Трябва да работим за нормализиране и възстановяване на връзките с Русия. Червената линия, която няма по какъв начин да се пресечем, е осъществяването на Минските съглашение. Не може да се нарушава интернационалното право и Европейски Съюз да не взима отношение.

Разговорът с Турция също би трябвало да се води, несъмнено без да скриваме проблемите. Мисля, че в Брюксел ни схващат доста добре ", разгласи тя. " Със сигурност не чуваме единствено похвалите от Европейска комисия за битката с корупцията. Ясно ни е, че има още доста работа за извършване. Това е сериозен проблем. Ние сме създали доста неща в битката с корупцията. Нека от Българска социалистическа партия да покажат едно нещо, с което са борили корупцията. Корупцията не е единствено предоставяне на рушвет. Правителството прави работа. Приехме антикорупционния закон. В битката с корупцията ни е необходим обединен орган. Всеки може да реши по кое време да внесе избор. Това е демократична процедура, само че не мисля, че времето беше тъкмо при започване на европредседателството.

От Българска социалистическа партия имаха задоволително време да го създадат в друго време. Другата седмица всички министри ще бъдем на чуване в Европарламента. Това не значи, че не си вършим работата и не сме съсредоточени, само че датата за този избор е странна ", заключи Захариева. " Учудена съм от реакциите за Истанбулската спогодба. Тази спогодба не е на Европейския съюз. Тя е на Съвета на Европа и има разлика. Не е истина, че няколко страни не са утвърдили Истанбулската спогодба. Някои са я утвърдили с изключително мнение, само че то не е поради термина " джендър ". В тази спогодба се приказва само и единствено за отбрана на дамите и девойките от насилието, тъй като данните са страшни. От Българска социалистическа партия се чудят по какъв начин да замажат ситуацията в този момент, тъй като ПЕС и дамите социалисти са едни от главните основатели на Истанбулската спогодба. В България предстоят диспути и разисквания, с цел да бъде умерено обществото, че в конвенцията няма такива нечиста сделка ", приключи външният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР