Ние служехме с пластмасови каски. След пожар, като Уди Кълвача

...
Ние служехме с пластмасови каски. След пожар, като Уди Кълвача
Коментари Харесай

Цитат на деня: След пожар си вдигах каската като Уди Кълвача

Ние служехме с пластмасови каски. След пожар, като Уди Кълвача си я подвигах. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред пожарникари от варненския квартал " Аспарухово ", се видя от включване онлайн в неговата " Фесбук " страница. Той ги посети по своя самодейност, откакто в репортаж по малкия екран през днешния ден видял да се демонстрират счупени каски, които употребяват.

" Аз съм поставил на " Шкода " и " Зил ", несъмнено няма да можете да ги запалите. Само за няколко години най-хубавото осигурихме. 700 профилирани автомобила, 300 нови пожарни, а вашите сътрудници какво демонстрират? ", възмути се министър председателят. Той добави, че досега са получени 8000 персонални защитни средства за пожарникари, като още 3000 се чакат.

" Българските пожарникари са герои, заслужават доста почитание. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата страна е щастлива ", съобщи министър-председателят.

Борисов не пропусна за напомни, че пожарникарите ще получат 10% нарастване на заплатите. Той разказа настояванията за пари като лавина: " Военните желаят близо милиард за два кораба, медицински сестри, пожарникари, служители на реда, военни. Сега 2 млрд даваме за воени самолети. Пара доста ", разказа обстановката министър-председателя и добави, че задачата на държавното управление е да се покачат приходите на всички.



Давай Портних, давай

Няколко минути по-късно, в ново включване онлайн, Борисов обикаляше с карания персонално от него автомобил на НСО из Варна, като кметът Иван Портних му разказа всичко ново, което е направено, благодарение на държавното управление. Накратко - квартал " Аспарухово " е с изменен повсеместен образ, като там следва и създаване на парк, който ще е втората морска градина на Варна, рапортува Портних.

" Това поради мен ли го косите, или по проект ", попита в един миг министър председателят и получи отговор, че е по проект. Кметът на Варна описа още, че са направени 240 нови детски площадки, а в този момент следва обновяването на тези в ясли и детски градини.

Планирани били поправки и на междублокови пространства. Планирало се и построяването на три спортни комплекса в кварталите " Владислав Варненчик ", " Виница " и на улица " Студентска ", а игрищата в 20 учебни заведения щели да бъдат ремонтирани.

" Давай, давай! Докато построим Хемус, Варна би трябвало да стане... ", окуражи го Борисов.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР