Ние следим еврото от самото негово създаване. Българският бизнес се

...
Ние следим еврото от самото негово създаване. Българският бизнес се
Коментари Харесай

Въвеждане на еврото в България: Какво мисли бизнесът?

Ние следим еврото от самото негово основаване. Българският бизнес се тормози за това, че ще има напън за увеличение на работните заплати. Отново започнаха разнообразни експерти, специалисти да насаждат терзания в българското общество за инфлацията вследствие на приемането на еврото. Това сподели Цветан Симеонов ръководител на Управителния съвет на БТПП.

Според него инфлацията не е реалност в нито една от страните при втората вълна от приемане на еврото, като Холандия и Белгия.

" В тези страни инфлацията в годината преди въвеждането на еврото, в случай че вземем за насочна точка, идната година, която е отчасти без въвеждане на еврото и отчасти с деяние на еврото е по-малка, и инфлацията за третата година, една година напълно след към този момент признатото евро, е била още по-малка от предходните две ", изясни Цветан Симеонов.

Той разясни още, че в страните от Западна Европа, които са в еврозоната не се позволяват такива отклонения в цените както у нас.

" При нашето изследване имаше терзания, че във валутния ръб дисциплината е била доста по-строга и по-късно в еврозоната щяла да се разпусне, те имат известно съображение. Валутният ръб при нас въпреки всичко доста устойчиво се прилагаше. Ние сме във фокуса на международната стопанска система, може би валутният ръб ще бъде прибавен у нас с максимален триумф, знаем, че в доста страни той се провали ", обясни Симеонов.

Цветан Симеонов изрази мнение, че след приемането на еврото, в България ще има по-голям интерес за вложения и че страната ни ще бъде по-конкурентно способна на европейския пазар.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР