“Ние ще се стремим дори и 1% шанс да има,

...
“Ние ще се стремим дори и 1% шанс да има,
Коментари Харесай

Манол Генов: БСП ще се стреми да бъде съставено ново правителство

“Ние ще се стремим даже и 1% късмет да има, то да бъде формирано ново държавно управление. В последна сметка право на президента е на кого да даде мандата. Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо да се сформира държавно управление, тъй като в изтеклото време видяхме, че сме най-открити, аргументирани и консолидирани. Защото виждаме по какъв начин 47-ия парламент изобщо не е елементарен за реализиране на съдружни договорености и единни политики.” Това съобщи националният представител от “БСП за България” Манол Генов в ефира на Bulgaria ON AIR, оповестиха от пресцентъра на партията.

“Независимо, че сега от 4-ма съдружните сътрудници останаха 3-ма, се надяваме всички да схванат, че не е в този момент времето за предварителни избори. Най-много да ни донесат същия фрагментиран парламент, обновен с някоя нова политическа мощ и безизходицата ще стане още по-голяма. Видяхме, че ултиматумите водят до разнообразни непопулярни решения като включването на Има Такъв Народ във вота на съмнение, другояче от ГЕРБ даже не биха си го и помислили”, добави Манол Генов във връзка с неналичието от нужда за осъществяване на предварителни избори.

По думите му от Българска социалистическа партия изрично няма да търсят поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като това е тяхна политика облечена в партийни решения. „ Няма да търсим поддръжка и от „ Възраждане “, тъй като те се оказаха партия с голяма доза популизъм. Ще водим договаряния с останалите 3 партии – „ Има подобен Народ “, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, заключи той за възможното сформиране на кабинет в границите на този парламент и акцентира, че социалистите нямат срещу с техен мандат министър председателят да бъде посочен от друга партия, тъй като „ е редно първата политическа мощ да носи отговорност за избора на министър председател на Републиката “.

„ Първо би трябвало да забележим дали ще има предложение за технократски вид експертен кабинет. Ние си имаме Национален съвет, който наложително би следвало да го разиска. Защото един експертен кабинет внезапно обезличава политиките и носенето на политическа отговорност. Може да бъде изтълкувано и като тичане от отговорност “, разяснява социалистът по отношение на концепцията на „ Демократична България “ за основаване на технократски кабинет.

Генов съобщи, че една от грешките на обединението е била в тромавите механизми по координиране на законодателството.

„ България би трябвало да откри излаз и благонадежден снабдител на газ, тъй като се оказва, че към момента нямаме дълготраен контракт за полутечен газ от Съединени американски щати. Ние не може да се надяваме единствено и само на тази диверсификация “, сподели депутатът от левицата за доставките на природен газ.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР