Ние се завърнахме (We are back)! Такова заглавие постави китайска

...
Ние се завърнахме (We are back)! Такова заглавие постави китайска
Коментари Харесай

Бизнесдама от Китай пред БЛИЦ: Ние се завърнахме, а всички българи сега да си стоят у дома! ВИДЕО

Ние се завърнахме (We are back)! Такова заглавие сложи китайска жителка, занимаваща се със личен бизнес, на инсталиран от нея видеоклип.

Макар и направена със занимателна цел, обявата събра голям брой мнения и лайкове в мрежата. На видеото се виждат отворени молове и магазини на световноизвестни марки, голям брой светлини, коли и хора, свободно движещи се по улиците на Китай.



Уу Юе Тонг е от град Шънджън, намиращ се в южнокитайската провинция Гуандун. Родена е в положително семейство и е възпитана съгласно типичните китайски традиции. В момента тя има личен ресторант в Китай. През свободното си време върви на фитнес, а от години се занимава интензивно с египетски танци и е най-известната преподавателка в своя роден град.

В изявление за БЛИЦ Уу Юе Тонг разкри, че по време на карантината се е чувствала извънредно добре с помощта на персоналната грижа за всеки един гражданин от страна на държавното управление. Същевременно дамата показа каква е обстановката в страната сега и има ли действителна заплаха коронавирусът да се завърне.



- По последни данни Китай се оправи с разпространяването на ковид - по какъв начин ще коментираш обстановката като локален гражданин?
- Ние към този момент приключихме. Не изцяло, несъмнено, само че сме съвсем "готови ". Вече е чисто. Заразата в Ухан си отиде. В момента там няма нови лица, които да дават позитивни проби за ковид. Тези пък, които бяха заболели, оздравяха и дадоха негативни проби. Те са изписани от лечебните заведения.

- Преди броени дни обаче се появи информация, че болестта се връща към твоята страна и част от хората, дали негативна проба, още веднъж се разболяват от коронавируса…
- Проблемът е, че в този момент в Европа и Америка има извънредно огромен брой инфектирани. Съответно прекалено много хора се връщат в Китай и по този метод още веднъж носят вируса към страната. Хубавото в тази ситуация е, че Китай взе извънредно съществени ограничения.

Сега безусловно всеки, който дойде от чужбина, бива тестван непосредствено на летището. Ние сега имаме към 200 позитивни проби, само че те всички идват от Европа, Япония, Корея, Съединени американски щати.

- Като цяло Китай се оправи бързо с преодоляването на обстановката. На какво съгласно теб се дължи това?
- Епидемията стартира в Ухан, само че е ясно, че най-после заболяването се популяризира във всички градове. Властите извънредно бързо изолираха града и затвориха всичко. Никой не можеше да излиза и в началото в Ухан всичко спря – работа, занимания, живот...

Впоследствие това се случи в цялостен Китай и от 20 януари страната бе изцяло затворена и никой не работеше. Никой не можеше да излиза и всеки си стоеше у дома, тъй като по този начин би трябвало. Докторите започнаха да тестват всички хора. Който имаше позитивен тест за ковид, трябваше да постъпи в профилирана болница. Благодарение на бързите ограничения в останалите градове имаше малко болни, да вземем за пример по 100-200 души в град. Само в Ухан имаше извънредно доста инфектирани.



- Казваш, че е трябвало да си стоите у дома. Вие сте били принудени да не излизате или сте го правили по лично предпочитание? Можехте ли да идете до магазина да вземем за пример?
- Китай може би е друга страна, тъй като ние стояхме вкъщи по лично предпочитание. Никой не изпитваше потребността да излезе. Правителство се беше подготвило и погрижило персонално за всеки един човек от позиция на набиране на храна, зеленчуци и артикули, нужни за бита. За задачата бяха назначени специфични лица, които да ни изпращат всичко това. Тези хора бяха чиновници на държавното управление. Те ни помагаха и можехме да си поръчаме каквото и да е с помощта на електронно приложение в интернет. В тези два месеца не се притеснявахме за нищо.

- Клиповете ти навяват една атмосфера на "голямото завръщане ". Ти върна и изобщо твоите съграждани върнаха ли се към естествения си метод на живот?
- Да, в този момент имаме естествен метод на живот. Е, не е изцяло естествен. Разбира се, че внимаваме за всичко и сме доста внимателни. Иначе всичко към този момент е отворено - фитнеси, спортни зали, магазини, молове... Аз отворих моя ресторант. Както знаеш, съм и учител по танци, само че, въпреки и в този момент залата да е отворена, моите ученички имат потребност от време да се съвземат и да съберат пари за занимания. Вярвам, че през май ще възстановя всички тренировки и ученичките ми, които са с мен от години, още веднъж ще посещават занятията ми.

- В България към този момент няма стеснителен брой заболели, а смъртността от COVID-19 е доста ниска. Правителство обаче вкара изключителни ограничения, затвори съвсем всичко и забрани излизането без съответна причина. Някои считат, че това е извънредно - какво би им споделила?
- О! Това съгласно мен е най-хубавото решение. Трябва през цялото време всичко да бъде затворено и да се тестват колкото се може повече хора. Карантината би трябвало да важи за всички. Наистина сте взели съответно решение. Съветвам всички българи да си стоят вкъщи, защото това е най-правилното деяние сега.

Цветина ДАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР