"Ние се виждаме в Европа, а не другаде. Предвиждаме да

...
"Ние се виждаме в Европа, а не другаде. Предвиждаме да
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се вижда в Европа, а не другаде

"Ние се виждаме в Европа, а не другаде. Предвиждаме да изградим бъдещето си с Европа. Очакваме от Европейския съюз да съблюдава дадените обещания на Турция и да не ни дискриминира. Ние работим на всички места - от Сирия до Либия, за намиране на решения на основата на политическо съгласие ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в телеконферентно послание пред делегатите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) от областите Кютахия, Афийонхисар, Батман и Сиирт, предава Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че по отношение на рестриктивните мерки, които са въведени в Турция против разпространяването на епидемията на ковид, се отсрочват конгресите на регионалните структури на ПСР, които трябваше да се проведат до края на този месец.

"Налага се да предприемем тази мярка, с цел да не изпуснем контрола над епидемията. В противоположен случай ще бъдем изправени пред доста по-сериозни проблеми ", сподели Ердоган.

Той се включи с телеконферентна връзка от президентската резиденция в Истанбул, която се намира в някогашния замък на последния османски султан.

В по-голямата част от обръщението си Ердоган насочи значими послания освен към Европейски Съюз, само че и към Съединени американски щати. Без да спомене категорично името на новия американски президент Джо Байдън, Ердоган прикани за активизиране на връзките въз основата на съюзническите връзки сред Турция и Съединени американски щати.

"Искаме да използваме нашите дълги и близки съюзнически връзки с Америка интензивно за решение на всички районни и световни проблеми. Искаме да бъдем в по-силно съдействие с нашите другари и съдружници. Смятаме, че нямаме проблем с никоя страна или институция, който не може да бъде решен посредством разговор с политиката и дипломацията ", означи Ердоган.

Сред съдружниците на Турция Ердоган уточни и Азербайджан, във връзка на което съобщи: "С азербайджанските ни братя изживяхме насладата от успеха, която постави завършек на 30-годишните страдания ".

Турският президент акцентира, че страната започва нова епоха. "Решени сме да спечелим за себе си положително място в света, което ще се промени след епидемията посредством възстановяване на правната /юридическата/ ни инфраструктура, подсилване на основите на стопанска система, увеличение на производството и заетостта ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР