Ние се ръководим от следното правило – да спасим живота

...
Ние се ръководим от следното правило – да спасим живота
Коментари Харесай

Борисов: Замразява се плащането на данъци до 30 юни, дават се 1 млрд. лева и за работодателите и 50 млн. за добавки към пенсиите

" Ние се ръководим от следното предписание – да спасим живота на възрастните и да осигурим работата на младите.  Има една артерия, по нея сега тече животът на страната – икономически и стопански. " Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, представен от Dariknews.bg.

Премиерът изреди икономическите и обществени ограничения, които на следващия ден ще гласоподава Министерският съвет.  Замразява се заплащането на налози до 30 юни, с цел да може парите да останат в бизнеса и в хората.  Това са към 600 млн. лева, пресметна министър председателят. Отделно от това,  обичайно преди Великден кабинетът ще даде на най-нуждаещите се пенсионери добавки за 50 млн. лв..   Държавата ще отдели 1 милиард лв. и за работодателите по схемата 60 на 40,  ако запазят служащите си, вместо да ги съкратят. 200 млн. лева за безлихвени потребителски заеми ще бъдат отпуснати за хората в неплатен отпуск при опазване на трудовите взаимоотношения. Правителството активизира и запас от 4,5 милиарда лева за бизнеса, като включително с половин милиард се капитализира Българската банка за развиване, с цел да може тези пари да послужат за гаранции на бизнеса, който да разполага с капитали от 2,5 милиарда лева, зад които ще застане страната.  Кабинетът отделя и половин милиард за към този момент обявеното в допълнение заплащане на работещите в опазването на здравето, в Министерство на вътрешните работи и в Министерство на защитата, които са на първата линия в борбата с епидемията от ковид.

" Много страни изгубиха да изясняват седмици по какъв начин нямало ужасно . В рамките на ден-два сменяха изцяло концепцията. Държавите, които не се оправиха с мигрантската вълна, сега са изправени през изключителни компликации, да не кажа произшествия. България продължава да има нулева миграция. Услужливо го пропущат моите съперници ", сподели Борисов.

" Няма до момента академик в света, който да каже, месец, два, година.  Няма институт, който да каже, има медикаменти, или ваксина. Няма един, който да се подпише под сигурността и гаранцията на бързия тест ", заяви още той

„ Истински имам вяра, че моите сътрудници в Брюксел ще купят и ще дават най-хубавото, което има, с цел да спрем да се изпитваме кой тест е по-сигурен или по-качествен.  Всички в Европейски Съюз ще купим едни и същи проби “, разгласи министър председателят на България.

Борисов разяснява и тематиката за капицетата на лечебните заведения.

" Когато пристигна време да плащаме от бюджета, ние плащаме за 360 лечебни заведения и някой лекар да каже, че потенциал на лечебни заведения е привършен, това е меко казано несериозно. Защо се основава такава суматоха?   Всяка болница. в случай че някоя се усеща претрупана с 10 или 15 пациента, тъй като до момента са към 30, в този момент като почнем да плащаме заплатите по 1000 лева от горната страна, да не стане, че са малко. Ние като нация би трябвало да сме като пестник свити, другояче няма по какъв начин да се успее ", сподели още министър председателят.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР