„Ние се опитахме да катализираме процеса за (премахването на Паметника

...
„Ние се опитахме да катализираме процеса за (премахването на Паметника
Коментари Харесай

Трайков: Имаме още две идеи за премахването на МОЧА

„ Ние се опитахме да катализираме процеса за (премахването на Паметника на руската армия), само че (…)от 2 години не се позволява за разглеждане в общинския съвет отчет по тематиката. Засега наподобява, че в конфигурацията на ръководството и на държавно, и на общинско равнище няма сила да се придвижи нещо по тематиката “, сподели кметът на столичния регион „ Средец “ Трайчо Трайков пред БТВ.

„ Ако е годно решението от 1993 година, то тогава кметът на столична община може да се разпознава с визирана това в решение, което споделя, разпорежда на кмета на столична община да реалокира фигури. Значи разновидностите са два - или в случай че това решение е годно, тогава кметът би трябвало непосредствено да се задейства, или в случай че не е годно да се допусне за разглеждане отчетът на „ Демократична България “, който упълномощава и разпорежда на кмета. Но защото нито едно от тези две неща няма да се случи, ние имаме още две хрумвания, по които работим “, съобщи Трайков.
Що се отнася до отлагането за България на готвеното от Европейски Съюз ембарго за съветския петрол, Трайков съобщи: „ Много ясно какъв би трябвало да е безспорният мотив, с който страната ни да желае повече време за акомодацията към петролните наказания, които целия Европейски съюз има намерение да наложи на Русия. Аз също позволявам, че България може да формулира някакъв достоверен мотив. За страдание, позицията ни има и доста мощен недостатък и това е положението с най-голямата петролна рафинерия на Балканския полуостров, която от доста, доста време макар милиардните си доходи работи на загуба и на процедура посредством трансферното ценообразуване цялата облага от тези доходи отиват непосредствено в Русия, за жалост, доста отслабва нашата позиция. Да не приказваме, че и до българските консуматори в действителност облагата от съветския нефт, който се продаваше последните
месеци с огромна отстъпка, също не доближава “.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР