Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие

...
Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие
Коментари Харесай

Плевнелиев: Намираме се не в Студена война, а в `Студен мир`

" Ние се намираме в един напълно нов стадий от развиване – доста по-опасен, доста по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз назовавам това не студена война, а леден мир. " Така президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев разказа интернационалната обстановка в студиото на телевизия " Нова ".

Според него страната ни е трябвало да вземе по-солидарна позиция към Англия по случая с отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му. По думите му, страната е трябвало да изгони съветски разузнавачи, маскирани като дипломати. 

Трябвало е да изгоним дипломатите освен поради случая " Скрипал ", само че и поради " осъществената хакерска атака от страна на Русия в деня на изборите у нас ", съобщи Плевнелиев.

Според него, българският политически хайлайф " към момента не се е наробувал на Русия ", а доказателство да това е и " скандалното " отношение на вицепрезидентът Илиана Йотова по време на визитата за 3 март на съветския патриарх Кирил. Той напомни, че по време на клетвата си след президентските избори Йотова не е целунала ръката на патриарх Неофит, само че е целунала ръка и е коленичила през патриарх Кирил. 

Президентът добави, че е обезпокоен от дълготрайното развиване на страната ни: " Имам терзания накъде дълготрайно са ориентирани развитията в страната - освен по случая " Скрипал ", само че и за всичко, обвързвано с Истанбулската спогодба, изчезналия спор в Народното събрание за ролята на Русия ".

Плевнелиев упорства, че е извънредно време страната ни да заеме позиция по отношение на това на коя страна е - тази на Русия, или тази на Европейския съюз.

" Разкрачената позиция сред Русия и Европа към този момент не работи, би трябвало да създадем своя избор, в последна сметка множеството страни изгониха съветските дипломати. България би трябвало да покаже принадлежност ", безапелационен е той.

Той разкри за случаи, когато съветски бойни самолети са пътували " изцяло нерегламентирано за Сирия ", а той не им е разрешавал. " Време е да покажем темперамент ", добави президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР