Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие

...
Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие
Коментари Харесай

Плевнелиев: Намираме се в нов етап от развитие, който наричам Студен мир

„ Ние се намираме в един напълно нов стадий от развиване – доста по-опасен, доста по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз назовавам това не „ Студена война ”, а „ Студен мир ”, съобщи в студиото на „ Събуди се ” българският президент в интервала от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев.

„ Иска ми се България да демонстрира своята принадлежност, да работи мощно и отдадено за европейското единение, знаейки, че през днешния ден Русия противостои на Европейския съюз и се пробва по всевъзможен метод да го отслаби. Преизбирането на президента на Русия Владимир Путин ще има дълготрайно още по-тежки последици за нас и тази част на Европа, тъй като Путин откровено има вяра в политиките от 19-и век ”, разяснява още Росен Плевнелиев.

„ За мен липсва спор в българския парламент за ролята на Русия, за това какво съставлява Русия, по какъв начин живеят руснаците ”, сподели още Плевнелиев.

Той дефинира като скандално държанието на вицепрезидентът Илияна Йотова при визитата на съветския патриарх в България. И напомни по какъв начин при заклеването си в Народното събрание Йотова не е целунала ръката на българския патриарх, нито коленичила. Тя обаче коленичила и целунала ръка на съветския патриарх Кирил.

Президентът разяснява и дипломатическия скандал, който породи отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал с думите: „ Това, което се случва сега с изгонването на съветски разузнавачи, скрити под дипломатическия статут, считам, че българската страна трябваше да го направи, с цел да покаже своята взаимност с Обединеното кралство и с сътрудниците. Каквото и да се е случило, това е използуване на военен газ, създаден в Русия, който от дълго време не трябваше да го има, а камо ли да се употребява на територията на непозната страна ”.

Той резервира безмълвие във връзка идната му женитба с Деси Банова. Двамата живеят дружно, само че избират да стоят встрани от камерите и пазят персоналния си живот надалеч от любопитните погледи.

„ Ние сме едно обикновено семейство – живеем дружно, планираме дружно и търсим щастието ”, сподели още Росен Плевнелиев.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР