Ние се борим за доверието на българските граждани, за да

...
Ние се борим за доверието на българските граждани, за да
Коментари Харесай

Александър Иванов, ГЕРБ: Борим се за доверието на българските граждани

Ние се борим за доверието на българските жители, с цел да преведем България през рецесията, която ни беше завещана. Надяваме се да получим огромна част от доверието на българските гласоподаватели. Мисля, че е прекомерно рано да се разясняват обединения ”, счита политикът по въпроса за евентуалното следизборно коалиране. Това сподели Александър Иванов от ГЕРБ в изявление за предаването „ Твоя ден “ по Нова телевизия “.

„ Това, което ние ще създадем, когато формираме, уповавам се, с доверието на българските жители, държавно управление, след изборите на 2 октомври, е да създадем чисти, транспарантни доставки на газ в България. Цената на газа не е четири пъти по-ниска, в противен случай по-висока е. Да си напомним фактурите, на които се видя, че ръководещите са купували съветски газ, само че на 30% по-висока цена през медиатори. За идващите месеци ние нямаме дълготраен контракт, по който да получаваме газ ”, уточни Иванов.

„ След международната пандемия имаше повишение на енергийните запаси още от средата на предходната година. България е чист експортьор на електрическа сила. Произвеждаме задоволително доста електрическа енергия, половината от която изнасяме ”, изясни Иванов.

Политикът добави, че на европейските пазари на електрическа енергия българските енергийни сдружения печелят милиарди. „ Тези милиарди, в случай че бяха вярно трансформирани, щяха да обезпечат бизнеса и той да не придвижи тази инфлация, която имаше на електрическата енергия, върху елементарните консуматори ”, сподели Иванов.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР