Ние се бием не само за нашата безопасност, ние се

...
Ние се бием не само за нашата безопасност, ние се
Коментари Харесай

Украинският външен министър в София: Борим се и за вас


" Ние се бием освен за нашата сигурност, ние се борим и за вас ", съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба на конференция в в София. Според него сигурността на Украйна значи и сигурност за България.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари, че в границите на Европейския съюз и НАТО. " Сигурен съм, че България прави това не поради обичайните ни другарски връзки, а тъй като схваща, че сигурността на Украйна значи и сигурност за България, и за всички страни от района на Черно море ", означи той.

Тази Русия не заслужава състрадание
Редакцията предлага
" Наясно съм с ролята на Русия в историята на България и може би знаете за ролята на Русия в нашата история. Исторически Русия е направила няколко неща, които оставят страсти в съзнанието на хората, само че това, което прави сега, е друго – Русия унищожава, убива, изтезава, изнасилва. Това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане ", разяснява Кулеба.

Българската външна министърка Теодора Генчовска разгласи, че от началото на войната над 91 000 украинци са влезнали в страната, като на 80 000 от тях е била предоставена краткотрайна протекция. София е оказала и филантропична помощ. Министерство на външните работи е подкрепило с 180 000 евро Украйна, като тези средства са били пренасочени през разнообразни филантропични организации. " Ще продължим да поддържаме Украйна съгласно нашите благоприятни условия “, увери Генчовска.

Българско оръжие?

Въпреки че осъди съветската инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари,. Същевременно украински медии настояват, че на бойното поле се употребява.

По-рано денем Дмитро Кулеба се срещна с премиера Кирил Петков. Министър-председателят приказва през вчерашния ден и с украинския президент Володимир Зеленски, с който са разискали проблемите към корабоплаването в Черно море. За сряда е плануван и диалог на Дмитро Кулеба с президента Румен Радев.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР