Ние считаме, че няма как да дадем подкрепа за проектокабинета

...
Ние считаме, че няма как да дадем подкрепа за проектокабинета
Коментари Харесай

Костадинов: Няма да подкрепим нито едно правителство в този НС

Ние считаме, че няма по какъв начин да дадем поддръжка за проектокабинета на Николай Габровски, тъй като имаме съществени и непреодолими вътрешно и външни разминавания. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по отношение на оферти проектокабинет на издигнатия от ГЕРБ-СДС претендент за министър-председател Николай Габровски.

Политиките, които ни предлага този кабинет, не са тези, които ние бихме подкрепили, сподели още той. Не чух думата „ самостоятелност “, „ независимост “, „ народна власт “, сподели още водачът на " Възраждане ". Според него в проектокабинета липсва свободата и независимостта на България.

По думите на Костадинов не би трябвало съставянето на кабинет да е непременно.

Вместо да осъзнаем, че имаме сериозен проблем с действието на българската държавност, която е сложена под опасност, започнахме да приказваме, че наложително, непременно би трябвало да съставим държавно управление, сподели той. И уточни, че не се осъзнава, че компромисите са довели до „ плачевната обстановка “, в която се намира през днешния ден страната – народът да няма доверие на страната си.

Костадинов счита, че Народното събрание постоянно се занимава единствено и само със своите проблеми и изпада даже в битовизми. Вместо да си създадем верните избори, започнахме да плашим хората с нови избори, сподели още той. 

Костадинов разяснява, че голямата част от обществото не вижда, че през днешния ден ще се гласоподава кабинет. Той напомни ниската изборна интензивност.

Лидерът на „ Възраждане “ подсети също, че депутатите съставляват ползите на жителите и по тази причина са длъжни да приказват между тях. Длъжни сме да търсим общото сечение на българския народен интерес, акцентира Костадинов. Според него, в случай че политиците съумеят да реализират това, то повече хора ще отидат да гласоподават на последващи избори. Ако успеем да го реализираме, няма да ни тормози дали изборите са през зимата или през лятото, сподели още водачът на „ Възраждане “.

Костадинов уточни в края на изявлението си, че най-хубавото решение са нови избори, които, съгласно него, са излаз от политическата рецесия.

„ Предизвикването на един принуден състав на кабинет в това Народно заседание единствено и само ще задълбочи политическата рецесия “, сподели той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР