Ние само четиримата, ако си заговорим за историята 30 години

...
Ние само четиримата, ако си заговорим за историята 30 години
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ако си заговорим за историята 30 години назад, няма да могат да ни разтърват

Ние единствено четиримата, в случай че си заговорим за историята 30 години обратно и би трябвало да си тръгнем на мига. Няма да могат да ни разтърват. Така че историята е за историците, а ние да се опитаме на нашите нации да им осигурим разцвет, приходи и да се радват.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич и министър председателите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Михай Тудосе, оповестиха от държавна пресслужба.

Повод за коментара на Борисов стана поисканата от турския президент Реджеп Ердоган проверка или осъвременяване на Лозанския кротичък контракт за отбрана на правата на мюсюлманското (турско) малцинство в Западна Гърция. Документът урежда голям брой въпроси, в това число границите на новата Турска република с Гърция, България, в Близкия изток и статутът на Проливите.

" Нашето министерство през вчерашния ден също изрично сподели, че в този момент да се връщаме към интернационалните контракти и спогодби не е по никакъв начин добър звук, нито е градивно за Балканите ", сподели още министър председателят.

От своя страна Ципрас добави, че " единствено със съдействие, взаимност и почитание на интернационалните спогодби, изключително на Лозанския контракт, което е крайъгълен камък за Балканския район, може да се реализира спокойно общуване, общ напредък и развиване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР