Ние разглеждаме марката Произведено в България като нещо, което да

...
Ние разглеждаме марката Произведено в България като нещо, което да
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи наградите за производители „Златна мартеница“

Ние преглеждаме марката " Произведено в България " като нещо, което да консолидира от ден на ден политици, управници, бизнес, общество в поддръжка на българското предприемачество и произвеждане, а това значи ясна, предвидима и устойчива нормативна среда, тъй като непостоянното и неустойчиво законодателство нанася максимален удар на дребния и междинен бизнес. Това съобщи президентът Румен Радев на връчването на годишните награди за български производители " Златна мартеница " на сдружението " Произведено в България - съюз на дребния и междинен бизнес ".
 
Държавният глава посочи нуждата от ускорени процедури за регистрация и разгръщане на бизнес, тъй като, по думите му, най-голямото преимуществото на дребния бизнес е неговата експедитивност и еластичност. Когато те се задушават нормативно, този бизнес губи най-важното си преимущество и става невероятно да се конкурира на интернационалния пазар по отношение на страни, където тези процедури са два - три пъти по-бързи, сподели президентът и уточни, че това значи идентични критерии и условия за достъп до публичните поръчки. Това, по думите му, няма по какъв начин да стане без електронно държавно управление, което ще подсигурява бистрота и равнопоставеност и ще обезпечи лоялна конкуренция.
 Златна мартеница БГНЕС
Държавният глава уточни още, че са нужни повече тласъци за дребния и междинен бизнес, който е предприемчив, новаторски, подсигурява повече младежка претовареност и работи с науката и образованието и за по-висока добавена стойност. Това значи и гаранция от страната за отбрана на собствеността и възвръщане на доверието в правораздавателната система, сподели президенът. Това, по думите му, изисква консолидиране на напъните, в случай че желаеме България да бъде страна, която да разгръща марката " Произведено в България " по света.
 
Марката " Произведено в България " има смисъл надалеч оттатък производството на артикули с високо качество и услуги, тази марка ни зарежда с позитивизъм, със самочувствие и вяра, че можем, че съумяваме, че имаме бъдеще като българи в един свят на все по-жестока конкуренция, съобщи президентът.-->
 
Президентът посочи значимостта на това, че пораства броят на участниците в този конкурс - български бизнесмени, производители, финансисти, представители на сферата на търговията и услугите в необятен набор от селско стопанство до IT бранша. Държавният глава уточни, че е значимо, че се предлагат и политици и представители на медиите, които работят в поддръжка на българския бизнес.
 Златна мартеница БГНЕС
Президентът връчи " Златна мартеница " на българска комерсиална верига, като поздрави управлението на компанията за това, че е съумяло да направи по този начин, че на щандовете на неговата верига да продава най-важното - доверието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР