Ние работим за страната си и знаем как го правим

...
Ние работим за страната си и знаем как го правим
Коментари Харесай

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев: Ние работим за страната си с морал, почтеност и достойнство

Ние работим за страната си и знаем по какъв начин го вършим – с морал, честност и достолепие. Чрез вас постигнахме високи резултати на последните избори, а младежите все по-активно ще се включват в работата на общините и страната. Ще повторя думите на премиера Бойко Борисов – младежите имат своя път напред, само че без това да е даденост, би трябвало да работят за триумфите и реализацията си “. С тези думи ръководителят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев откри районната академия на МГЕРБ „ Младите във фокуса на обществената политика и битката със общественото изключване на подрастващите”, която се организира в Созопол.

В нея вземат участие близо 100 младежи от структурите на МГЕРБ в Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Официалният старт на събитието почетоха народните представители Димитър Бойчев, Галя Желязкова и Диана Саватева, Николай Иванов – регионален ръководител на младежката конструкция на ГЕРБ в Бургас, който благодари на целия екип за организацията на събитието. Регионалната академия се организира със съдействието и поддръжката на фондация „ Конрад Аденауер “. Торстен Гайслер, началник на бюрото в България, също поздрави присъстващите.



Георг Георгиев показа, че с сътрудници като фондация „ Конрад Аденауер “ академиите са се трансформирали в обичайни. „ Трябва да положите старания и внимание върху дискутираните тематики, в случай че желаеме срещите ни да са ползотворни. Бъдете дейни, всеки има мнение, задавайте въпроси”, съобщи пред присъстващите ръководителят на МГЕРБ.

"Младежките академии на ГЕРБ са сполучливи формати и посредством тях лекторите вършат налични на процедура своите познания. Благодаря на фондация „ Конрад Аденауер “, че не стопира да поддържа през годините сходни начинания, без помощта им те нямаше да се случват и да са толкоз сполучливи. Темата през днешния ден е обществената политика и тя е в духа на дискутирания сега Бюджет 2020. От ГЕРБ поемаме задължения, които изпълняваме посредством бюджета на страната. Това ни отличава от левите партии, от Българска социалистическа партия – те дават обещание доста за обществената сфера, само че не споделят от кое място ще дойдат тези пари. Това е техният метод на работа – популизъм “, разяснява регионалният координатор на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев.

"Благодаря на всички, че интензивно участвахте в акцията и ни помогнахте за следващата победа, приветствам ви и от името на Димитър Николов за напъните. Бъдещето на всяка политическа мощ и страна е в лицето на младите. Вие сполучливо се реализирате във всички сфери и съм уверен, че ще бъдете все по-можещи и знаещи. Готови сме да бъдем домакини още веднъж на сходен конгрес “, добави още Димитър Бойчев.



Бургаският народен представител Диана Саватева разяснява, че смисълът на тези събития е в три направления: „ Живеем в динамично общество и би трябвало непрестанно да освежаваме своите познания, на второ място смисълът на академиите са контактите – официални и неофициални. Не на последно място е и връзката сред другите генерации “.

"Удовлетворен съм, че ГЕРБ още веднъж е водеща политическа мощ, пребивавам от 3 години в София и Европейски Съюз ми даде право да упражня своя избор там. За да остане ГЕРБ все по този начин постоянна, тя се нуждае от млади, способени и въодушевени хора, с знания и дейности и в областта на обществената политика. Ако желаеме да сме покрай хората, би трябвало да се насочим към обществената сфера и да оказваме помощ на по-малко привилегированите от нас “, съобщи представителят на фондация „ Конрад Аденауер “.

В обособен лекционен панел с модератор Атанас Бошев, Торстен Гайслер разяснява европейските вероятности през призмата на обществената политика. „ Ние сме общество, което не би трябвало да остава никой на назад във времето. Това не е елементарно да се разисква в централно-десните партии, тъй като не сме главен избор на хората, които принадлежат към неравностойните групи. Целим да подсилим политиката в областта на общественото, икономическото и политическо неравноправие на хората, за изградим крепко общество “, изясни Гайслер. Младежите от ГЕРБ получиха елементи и статистика за Европейски Съюз във връзка с беднотия и безработица, дискриминация, ниско равнище на обучение, липса на място на живот, които способстват за общественото изключване.

Торстен Гайслер разяснява и приноса от работата на българския еврокомисар Мария Габриел. „ Винаги ще я поддържаме посредством фондацията, тъй като тя е незабравим, способен политик. Новият й сектор като еврокомисар „ Иновации и юноша “ директно се свързва с тематиките, които обсъждаме за обществената политика, образованието като фактор за превъзмогване на общественото изключване “. Лекцията на Гайслер бе последвана от дейна полемика с голям брой въпроси.

Академията продължава с лекции на спортния министър Красен Кралев, зам.-министъра по обществената политика Зорница Русинова и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР