Ние работихме от четвъртък до вчера много активно. Сигурен съм,

...
Ние работихме от четвъртък до вчера много активно. Сигурен съм,
Коментари Харесай

Шефът на „Гранична полиция“: До края на деня спираме влизането на руски коли у нас

„ Ние работихме от четвъртък до през вчерашния ден доста интензивно. Сигурен съм, че до края на деня възбраната за влизане на съветски коли у нас ще почне да работи и на територията на България, като желая да вметна, че за товарните коли тя работи от няколко месеца “, съобщи в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов.
Забраната е беше въведена от Европейска комисия на 11 септември, а в събота депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани държавното управление неотложно да я вкара. Тя към този момент е в действие в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия, а от през днешния ден и в Норвегия.
Забраната визира освен коли, само че и артикули. Златанов не можа да уточни какъв брой съветски коли влизат у нас месечно, само че посочи, че не са доста.
„ Има поредност совалки сред България и Австрия. Миналата седмица беше министъра на външните работи във Виена, пътувах и аз, след това заместител министъра на вътрешните работи, следва и министър председателят да отиде на 4 октомври. Трябва да ги разделим на политически и професионални. Моето посещаване беше напълно в професионален аспект като изложихме нашето виждане за това, до каква степен сме подготвени. Ние сме подготвени на 100% професионално, като професионален аспект. Нямаме разлики с сътрудниците от Австрия. Изцяло решението очевидно ще бъде политическо “, уточни Златанов.
„ По всички професионални аспекти ние имаме прогрес и решението ще бъде политическо и допускам, че се дължи на вътрешнополитически проблеми. Ние сме подготвени да влезем напълно, като „ Гранична полиция “, „ Митница “ и така нататък Издържали сме всички инспекции и през миналата година. Всичко е наред “, добави Златанов.
„ Тази година имаме рекорден мигрантски напън. Има нарастване по отношение на предходната година с 50% на база първите девет месеца. През летните месеци достигахме 1500 души недопуснати за денонощие. В момента са към 500 недопуснатите за денонощие с помощта на затегнатите ограничения и положителната съгласуваност с турските ни сътрудници. Това е голяма численост хора “, сподели още шефът на „ Гранична полиция “.
„ Аз видях няколко забавни статистики. Пътят на мигрантите от Азия към Европа се дели на три маршрута – Източноевропейски, Централен и Западноевропейски. Източноевропейският, през Балканите, е едвам 10-15% от целия мигрантски поток. Основният проблем е по море – през Гърция и Италия – от там 75 – 80% от мигрантите се придвижват. Балканският път настрана не е единствено през България. Статистиката на Австрия демонстрира, че предходната година 123 000 мигранти са достигнали до страната без регистрация. Тоест в страните, през които са минали до там, не са били хванати. Тази година досега са 43 000 души. Тоест имаме прогрес по професионалните аспекти “, сподели Златанов.
Шефът на „ Гранична полиция “ съобщи, че съвсем всеки ден има рискови произшествия на границата – преследвания, непокорство на водачи на моторни транспортни средства, пренасящи с мигранти.
Той акцентира, че е праволинеен във връзка с сътрудници, изпълняващи недобросъвестно дилемите си.
„ Миналата седмица заловихме наш сътрудник, чиновник на гранична полиция, съдействуващ трафика на мигранти. Заловен е в почивен ден наоколо до граничната зона в случай, че работи в София. Не е бил самичък. Нямаме никаква приемливост към такива прегрешения. Няма канали с държавна поддръжка по този мотив. При въздушните граници да вземем за пример можем да работим по шенгенските способи и правила още от на следващия ден “, сподели Златанов.
Един път би трябвало да се изясни какво следим. Стоим доста добре по три индикатора. Ограда, механически уреди зад нея – сензорни линии, видеонаблюдение, термално наблюдаване и човешки фактор “, добави Златанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР