Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен,

...
Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен,
Коментари Харесай

Автомагистрали-Черно море“ продължават с протестните действия

Ние, работещите в „ Автомагистрали – Черно море “ АД, град Шумен, в продължение на една година сме принудени да пазиме своите работни места посредством синдикални дейности, в това число и митинги.

Това написа в публична позиция от синдикалната организация на КНСБ в " Автомагистрали - Черно море ", която разгласяват от Novini.bg без редакторска интервенция.

" За следващ път сме принудени да пазим работните си места и приходите си посредством протестни дейности. Ето за какво на 20 и 21 април 2022 година от 11.30 до 14.00 часа още веднъж ще блокираме придвижването на следните места:

Град Шумен - на Пътен възел „ Белокопитово “, Автомагистрала Хемус, област Шумен;

Ришки проход - до село Ивански, област Шумен - разклон на път II-73 с път III-7301;

Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен;

Град Велики Преслав - кръстовището на път I-7 с път II -74 до град Велики Преслав, област Шумен.

Поводът за следващ път е направеното от нас и неизплатено от страната - средствата за ремонта на автомагистрала „ Тракия “ от държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство. Провели сме голям брой срещи с всички служебни и постоянно определени държавни управления. Написали сме голям брой писма, позиции, заявления, които досега са без отговор.

Беше изработен опит за решение на казуса от Народното събрание на 07.04. и 08.04.2022, само че беше неодобрен от участниците в ръководещата коалиция.

Ние заложници на политически игри и пазарлъци няма да ставаме! Нашето достолепие не е за политическа приложимост!

Общото обвързване все още за обекта от страна на възложителя - „ Автомагистрали “ ЕАД, посредством АПИ към сдружението е в размер на 27 644 902 лв. с Данък добавена стойност.

Липсата на решение към този момент една година докара до:

- Периодично закъснение на заработените ни с почтен труд заплати.

- За месец февруари и март 2022 неплатените заплати и осигуровките към тях са в размер на 3 млн. лв..

- За интервала, в който е изпълняван обектът - 22.04. - 30.06.2021 година, те са в размер на 7 548 097,25 лв. дружно с осигуровките към тях, като тази сума е платена от сдружението.
- Принудително прекъсване на работа във всички звена заради липса на материали;

- Напускане на дългогодишни квалифицирани служащи и чиновници.

- Периодично прекъсване на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени;

- Влошаване на финансовото положение на „ Автомагистрали-Черно море “.

Търпението ни е изчерпано!

Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към нашия шеф, осигуряващ ни трайна претовареност и положително възнаграждение.

С цел отбягване на всевъзможни спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за опазване на трайните си работни места и почтено възнаграждение.

Ще отстояваме правото си на заслужен труд и постоянно възнаграждение!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР